Nyegaards karakterbog: - Jeg smiler, når han spiller sådan

Der er mange roser fra Bent Nyegaard til det danske landshold efter sejren over Norge, hvor særligt defensiven gjorde indtryk på håndboldeksperten.

Danmarks håndboldherrer var torsdag deres norske kollegaer overlegen ved Golden League. Med en overkommelig sejr på 24-19 fik Nikolaj Jacobsens landshold sat en streg under det interne, nordiske styrkeforhold.

Netop landstrænerens udvikling af landsholdet begejstrer håndboldekspert Bent Nyegaard:

- Jeg bliver bare så glad efter sådan en kamp. Jeg glæder mig over det danske udtryk kampen igennem. Nikolaj Jacobsen har fået spillerne til at vise total engagement overalt på banen. Han har fået et forsvar op at stå på rekordtid, der viser stor gejst og energi.

- Og så har han fået genetableret den danske kontrafase. Det er jeg meget glad for at se. I angrebet er der generelt mere tempo og bevægelse på det danske hold sammenlignet med seneste slutrunde, siger Nyegaard.

Særligt var håndboldeksperten henrykt over den danske defensiv, hvor sidste skanse strålede skarpest. Samtidig leverede Niklas Landin en helt særlig redning, som Nyegaard sent vil glemme.

Landin tager en umulig bold på en norsk friløber. Video: TV 2 SPORT

Niklas Landin: 6 (kampens spiller)

- Der er så mange ting at glæde sig over efter at have set den her kamp, men særligt den danske nummer et. Niklas Landin ejede Brøndby Hallen fra klokken 21 og lidt over halvanden time frem. Det var til tider uvirkeligt, hvad han præsterede i målet – særligt redningen overfor O’Sullivan var helt fænomenal. En sådan redning ser man sjældent.

KARAKTERSKALAEN

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Jannick Green: UB

Kom ikke på banen.

Casper U. Mortensen: 3

- Det var en kamp, hvor han ikke var så meget med. Brændte en enkelt og havde en enkelt fejlaflevering. Det var en ok præstation, men det blev bare ikke Casper U. Mortensens kamp i dag.

Magnus Landin: 4

- Stor anden halvleg. Han viste, at han har et naturligt højt niveau. Havde indledningsvis nogle problemer mod tunge Hykkerud, men kom godt efter det. Noget han også fik gode råd omkring af landstræneren. Afslutningssikker med to mål på to skud i den anden ende.

Mikkel Hansen: 3

- Stort engagement. Men kunne ikke få sine skud på plads. Havde flere fremragende assists. Men ender med fire mål på ti forsøg, hvilket er under Hansens vanligt høje niveau.

Michael Damgaard: 5

- Jeg sidder og smiler, når jeg ser ham spille som i dag. Han har et par enkelte afbrændere, men en klasse præstation. Hans acceleration, retningsskift og kolossal speed var afgørende både for ham selv og holdkammeraterne. Stor præstation.

Morten Olsen: 3

- Spillede kun i første halvleg, hvor han gjorde det fint. Var med til at binde det sammen, men lavede også et par fejl. Satte et par aftryk, men ikke de afgørende for kampen.

Mads Mensah Larsen: 5

- Jeg er dybt imponeret. Hans anden halvleg, hvor han spillede det meste som angrebsstrateg, var fantastisk. Også glimrende første halvleg. Han spillede som en general og med en stor modenhed – også mere end, hvad jeg havde regnet med. Har overført de fremragende takter fra sit klubhold i Tyskland. Fremragende. Hans skud er vendt tilbage og overblikket var fornemt.

Mads Mensah scorer til 17-12. Video: TV 2 SPORT

Lasse Møller: UB

Kom ikke på banen.

Peter Balling: 5

- En anden af aftenens helt store opfindelser. Scorer tre på fem, men hans evne til at gå direkte på forsvaret og være modig er rigtig god. Derudover en ekstraordinær forsvarspræstation mod selveste Sander Sagosen i forhold til forventet.

Martin Larsen: 4

- Fornemt i anden halvleg. Er god, når angrebsspillet flyder. Han tør sælge sig selv dyrt for holdets bedste. Skulle lige på plads i første halvleg i forsvaret, men ellers også en ganske god defensiv præstation.

Lasse Svan Hansen: 5

- Scoringssikker bortset fra det første forsøg på stolpen. Var umådeligt sikker i alle spillets tre faser.

Hans Lindberg: UB

- Scorer sikkert på straffe efter at have siddet ude resten af kampen. Men ellers ubenyttet.

René Toft Hansen: 5

- Stor præstation af Kiel-stregen. Spillede mere, end jeg havde forventet – ikke mindst med det tempo, kampen havde. Godt samarbejde med Henrik Møllgaard, hvor midtersektionen virkelig diskede op med flot paradespil.

Anders Zachariassen: 3

- Han er jo en forsvarsdynamo. Han minder lidt om Norges Christian O’Sullivan. Han giver enorm energi til holdet og kommer i vejen for utroligt meget. Han var et stort plus i forsvaret. Problemet lå lidt i den anden ende, hvor han brændte fire 100 %-chancer. Det trækker ned. Han var ellers god til at skabe chancerne, men manglede bare lige at putte bolden i mål.

Simon Hald Jensen: UB

Kom ikke på banen.

Henrik Møllgaard: 5

- Forsvarets gennemgående figur. Spillede stort set samtlige defensive minutter for Danmark. Imponerende han kan holde intensiteten kampen igennem, når man ved, at han ikke drukner i minutter i Paris. Jeg er imponeret over den præstation, han lagde for dagen både individuelt og i samarbejde med sine defensive holdkammerater.

Nikolaj Jacobsen: 6

- Det han har givet landsholdet tilbage er udstråling og fantastisk fight. Og så sætter jeg stor pris på, at kontraen er tilbage. Offensiven har fået en helt anden dynamik. Høj klasse – også at slå de forsvarende VM-sølvvindere overbevisende.