Håndbold

Balling indtog højrebacken - vil træde i Søndergaards fodspor

Peter Balling fik scoret tre mål på fem forsøg, da Danmark slog Norge torsdag aften. Han tror på, at det kan blive til mange flere mål.

Landstræner Nikolaj Jacobsens hjerne blev sat på overarbejde, da Kasper Søndergaard i søndags annoncerede, at han stoppede på landsholdet.

En afløser stod nemlig ikke lige klar i kulissen. Det danske og norske landshold mødtes torsdag aften i første kamp i Golden League-turneringen, og her var der plads til at prøve de venstrehåndede af.

Martin Larsen og Peter Balling kom begge på banen og leverede et godt resultat. Sidstnævnte fortæller, at han aktivt vil gå efter pladsen, hvor Kasper Søndergaard huserede i mange år.

- Målet har hele tiden været at komme med på EM-holdet, og det var det også, da Søndergaard var med. Jeg gør alt, hvad jeg kan og vil udvikle mig hele tiden, siger Peter Balling til TV 2 SPORT.

- Det er et stort ansvar, men jeg håber også, at jeg kan gå ind og levere og træde lidt i hans fodspor. Kasper er rigtig god på bruddet på ydersiden, og det prøver jeg virkeligt at arbejde med og blive ligeså god som ham. Bare det at komme ind og få chancen, det synes jeg er fedt, så det vil jeg give alt for.

Lyn-analyse

Han er overmatchet mange gange forsvarsmæssigt, hvor der er en større stregspiller foran. Han formår alligevel at komme rundt omkring ham og får viftet bolden væk. Det er noget, som han skal tage med tilbage til den danske liga.

Angrebsmæssigt ved vi, hvilke kvaliteter han har med bruddene på ydersiden og skudene ind over midten. Alt i alt er det et rigtig godt aftryk på en rigtig god landskamp.

Landstræner vil undgå en højrehåndet på højreback

Nikolaj Jacobsen fortæller, at han fået mere klarhed over situationen på højreback efter torsdagens landskamp, hvor især Peter Balling viste, at han er klar til at indtage Søndergaards plads.

- Begge højrebacks gør det fint i forsvaret i første halvleg. Peter kommer til at stå lidt defensivt i de første par angreb, men han kommer mere frem. Angrebsmæssigt ser vi, at han kommer rigtig fint og på ydersiden, ligesom Søndergaard gjorde.

- Jeg vil rigtig gerne have to venstrehåndsspillere med. Selvfølgelig vil det være en mulighed at spille med en højrehåndet derovre, men jeg vil gå rigtig langt for ikke at gøre det. En højrehåndet gør bare, at spillet bliver mere statisk og noget langsommere. Jeg vil gerne spille hurtigere og direkte spil, hvor man kommer ind og får lagt noget pres på. 

Lyn-analyse

Jeg er dybt imponeret. Da jeg så, at Balling var på højreback med Sander Sagosen over for sig, så tænkte jeg, at det ville blive en hård dag på kontoret. Men han klarede det til UG.

Danmark slog Norge 24-19 i Golden League. Video: TV 2 SPORT