EM håndbold

Dansk højreback imponerer ekspert og landstræner

Peter Balling har spillet sig tættere på en plads i EM-truppen til januar, vurderer ekspert.

Tre spillere kæmper om højre back-pladsen på det danske landshold.

Landstræner, Nikolaj Jacobsen, forventes at tage to af dem med til EM i januar og en har allerede skilt sig ud.

TTH-spilleren Peter Balling fik spilletid i alle tre Golden League-kampe. Og vigtigst af alt imponerede han på den plads, som er blevet ledig, efter Kasper Søndergaard i sidste uge valgte at trække sig fra landsholdet. Især i søndagens kamp mod de forsvarende verdensmestre, Frankrig.

Det mener Claus Møller Jacobsen, håndboldekspert på TV 2 SPORT.

- Jeg tror, han er rigtig tæt på en EM-plads. Jeg synes, han har gjort det ganske fortrinligt i alle tre kampe. Vi havde et spørgsmålstegn inden den her kamp (mod Frankrig, red.), om han kunne sætte sig selv i scene mod de allerstørste, og jeg synes, han klarede opgaven flot, lyder vurderingen.

Har næsen foran

Ni mål blev det til for Balling i de tre kampe, og dermed overstrålede han konkurrenten Martin Larsen, som scorede ét mål.

Den sidste kandidat til pladsen er GOG's Niclas Kirkeløkke. Han meldte fra til den netop overståede landsholdslejr på grund af skulderproblemer. Men fordi han var med til VM i januar, betragtes han som en stor kandidat til også at snuppe en EM-plads.

- Lige nu ser det ud til, at Peter (Balling, red.) har næsen foran Martin (Larsen, red.). Og så er det klart, at Niclas (Kirkeløkke, red.) har været med før og spillet rigtig godt i de kampe, hvor jeg har været landstræner.

Danmark møder Frankrig ved Golden League-stævnet. Video: Claus Gadegaard Højlund

Men selvom Balling ifølge landstræner og ekspert har spillet sig mere ind i EM-varmen, er han selv ikke meget for at sætte ord på chancerne.

- Jeg synes, jeg står ok. Vi er tre mand, der slås om pladsen, så der skal stadig gøres et godt stykke arbejde. 

- Men det er dejligt at høre udefra, at man har gjort en god figur. Jeg tror nok, jeg er mere selvkritisk, men det er dejligt at høre, det var en godkendt præstation, siger Balling, som mener, han stadig godt kan hæve sit spil en smule.

Næste landsholdssamling er den 4. januar, hvor tre nye Golden League-kampe venter. I midten af januar begynder så EM, der afholdes i Kroatien.

Se højdepunkter fra Danmarks sejr over Frankrig her:

Danmark vandt 27-23 over Frankrig ved Golden League-stævnet. Video: Claus Gadegaard Højlund