Håndbold

Gravid profil står uden kontrakt: - Jeg kommer stærkere tilbage

Camilla Dalby tror på, at hun er stærkere, når hun vender tilbage fra sin graviditet og skal have en ny kontrakt.

29-årige Camilla Dalby må i det næste stykke tid nøjes med at følge Randers' kampe fra sidelinjen.

Den hårdtskydende højreback kunne nemlig i midten af sidste måned lykkeligt fortælle, at hun var blevet gravid. Det kommer efter en periode og en karriere, hvor der har været mange op- og nedture.

Hun tror dog på, at hendes graviditet og kommende barn er med til at sikre, at det er en helt ny og måske bedre spiller, som vender tilbage til håndboldbanen.

- Jeg har tidligere sagt, at der har været flere bump på vejen i min karriere, og jeg har været lidt trist. Det har nok også afspejlet sig lidt i mine præstationer tidligere og har gjort, at jeg har taget lidt en facade på, når jeg skulle præstere. Derfor er jeg sikker på, at når jeg vender tilbage til håndboldbanen, så er det også en gladere Camilla, der kommer tilbage, og det er også der, jeg spiller bedst, siger Camilla Dalby til TV 2 SPORT.

- Min selvtillid har altid kunnet ryge op og ned på grund af håndbolden, men mit selvværd har altid været meget stabilt. De bump, der så har været, har rokket lidt ved mit selvværd, og den jeg er. Bare det at være i balance i sit liv har jeg ikke været. Det håber jeg, at jeg kommer tilbage til.

Lyn-analyse

Der er ingen tvivl om, at alle håndboldspillere fungerer bedst, når hele ens privatliv også er i fuldstændig zen. Længere er den ikke. Så kan man sige, at en skade er noget andet end det med at kæmpe for at få et barn. Det betyder så meget. Det er jo ikke bare håndbolden, det handler om. Det er jo ens personlighed. Jeg er jo af den overbevisning, at mange kvindelige håndboldspillere bliver bedre af at få børn, fordi de lige præcis får en helt anden ro på håndboldbanen.

Prøver at hjælpe uden for banen

Randers-spilleren er først lige stoppet med at iklæde sig kamptrøjen på kampdage. Derfor fortæller hun, at det er anderledes at stå på sidelinjen og kigge ind på banen.

- Jeg har ikke været den spiller, der har været plaget af de langvarige skader i min karriere, så det her er det længste tidsrum, jeg har været væk fra en håndboldbane, siger hun.

- Så nu hvor jeg står her og ikke har fået en stor tyk mave endnu, føler jeg egentlig godt, at jeg kunne spille sådan en fed kamp her. Men der er jo en grund til det, og så prøver jeg bare at hjælpe til, så meget jeg kan uden for banen.

Jeg har stadig kæmpe motivation til at spille håndbold, så jeg vil gerne tilbage

Camilla Dalby, Randers HK

Camilla Dalby står uden kontrakt efter denne sæson, og selvom hun fylder 30 til maj, så tror hun alligevel, at hun kan kæmpe sig til en ny kontrakt. Enten i Randers eller en anden klub.

- Jeg er bare overbevist om, at jeg kommer stærkere tilbage netop på grund af det, jeg har været igennem. Jeg har det godt i min krop nu, og jeg bliver 30 år og føler bestemt ikke, jeg er færdig med at spille.

- Hvis man nu var et sted, hvor man havde mange skader, kunne det jo godt være nemmere bare at trække stikket og vælge familielivet. Jeg har stadig kæmpe motivation til at spille håndbold, så jeg vil gerne tilbage, siger højrebacken.

Camilla Dalby er i gang med sin anden periode i Randers HK. Første periode sluttede i 2013, hvor hun skiftede til ZRK Buducnost. Efter to år i Montenegro vendte hun så hjem til den kronjyske klub, hvor hun har spillet siden.

Randers HK formåede ikke at slå FC Midtjylland tirsdag aften på trods af et ellers flot comeback. Du kan se afgørelsen herunder.

FC Midtjylland topper alene kvindernes bedste håndboldrække efter en udesejr over Randers HK. Video: TV 2 SPORT