Håndbold

Klavs Bruun er ikke bekymret, selvom alle venstre fløje har problemer kort før VM

Med under en måned til VM-slutrunden i Tyskland er tre ud af tre venstre fløje i landstrænerens bruttotrup blevet ramt af skavanker.

For fem dage siden udtog landstræner Klavs Bruun Jørgensen 28 spillere til VM-bruttotruppen, og dermed er det kun de navne, der kan komme i spil til slutrunden i Tyskland i december.

Den låste navneliste kan i værste fald komme til at volde problemer for landstræneren, når han skal vælge de 16 spillere, der skal med til Tyskland.

Klavs Bruun Jørgensen udtog de tre venstre fløje Fie Woller, Maria Fisker og Lærke Nolsøe, og de er alle rendt ind i skavanker kort før VM.

Woller døjer med en ankelskade, som hun bliver behandlet for. Fisker bliver sparet i Randers, fordi hun i længere tid har døjet med en fodskade, og lørdag gik det galt for Nolsøe i Nykøbing Falsters Champions League kamp mod Bucuresti. Efter kampen oplyste Nolsøes træner, Jacob Larsen, dog til TV 2 SPORT, at han ikke forventer en lang pause til Nolsøe.

Der er umiddelbart ikke tale om svære skader, så landstræneren er optimistisk med henblik på VM, efter at han har fået meldinger på, at i hvert fald Woller og Fisker forventes at blive klar.

- Det bekymrer mig ikke lige pt., men det kan det jo komme til, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Som udgangspunkt nytter det ikke noget at gå rundt og være sindssygt bekymret lige nu, for det får jeg ikke ret meget ud af. Jeg må bare se tiden an, og mange af tingene er noget, jeg ikke kan gøre noget ved.

Hvis det alligevel skulle falde så uheldigt ud, at ingen af spillerne når at blive klar til VM, har landstræneren altså ikke nogen mulighed for at skrive en anden venstrefløj ind i truppen.

Men også det scenarie tager Klavs Bruun Jørgensen med ro.

- Så må jeg bruge nogle af dem, jeg har med som playmakere, som kan dække af derude og bruge nogle stregspillere til at løbe nogle overgange. Vi må finde på alternative løsninger. Til EM sidste år brugte vi også en højre back på højre fløj, som så kom rundt i banen. Det handler om at finde nogle alternativer af nød, som mange gange kan være ganske fornuftige, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- I sidste ende bliver det jo bare sådan, at hvis vi har så mange skader, vil forventningerne til det VM også være anderledes. Det kan jeg da godt ærgre mig over, men det er ikke noget, jeg får noget ud af. Så må vi jo prøve at få det bedste ud af den situation, der er, når vi kommer tættere på VM.

Foruden de tre venstre fløje er der tvivl om, hvorvidt stjernebagspilleren fra storklubben Györ, Anne Mette Hansen, bliver klar efter en slem knæskade i september. Også stregspilleren Stine Bodholt er tvivlsom.

Danmark møder Montenegro den 2. december i første VM-kamp og er i gruppe med Rusland, Brasilien, Japan og Tunesien.