Håndbold

Trods sikker sejr: Viborg-træner kunne ikke være i sig selv

Bedømt på reaktionerne undervejs i kampen var det ikke til at se på Allan Heine, at Viborgs sejr aldrig for alvor var i fare.

Viborg HK spillede sig mandag op på en delt førsteplads i kvindernes håndboldliga med en sejr på 25-21 over Randers.

Kort inde i kampen kom Viborg komfortabelt foran, og afstanden til kronjyderne kom på intet tidspunkt under to mål. Alligevel jublede klubbens træner, Allan Heine, ved flere lejligheder, som var holdet på vej til at vinde en stor finale.

- Jeg elsker at vinde, og jeg elsker de små situationer i kampene. For mig er hver enkelt bold lige vigtig. Jeg kan slet ikke være i mig selv, forklarer Viborg-træneren til TV 2 SPORT.

I studiet efter kampen kunne Allan Heine se sig selv i nogle af jubelscenerne, hvor blandt andre den unge stregspiller Signe Hald fik glæden at føle.

- Jeg var rigtig glad på hendes vegne, for hun spiller en rigtig, rigtig flot kamp. Så bliver jeg bare ekstra glad, når jeg ser nogle af de ting, vi har arbejdet med, men også at nogle af de yngre spillere lykkes på så højt et niveau.

- Hvis jeg er dvask og kigger ned i gulvet, så motiverer jeg ikke ligefrem spillerne til at yde noget ekstra. Det er altid lettere, når det går godt, så jeg forsøger altid at gøre det, også selvom vi er bagud.

Og det har stor betydning for spillere, at træneren er medlevende og energisk, siger TV 2 SPORT's håndboldekspert, Trine Nielsen.

- Nogle synes nok, han hopper for meget rundt en gang imellem, men det er en fed energi at få som spiller. Anerkendelsen, der kommer, betyder meget. Uden at jeg ved, hvad der foregår inde i hovedet på de pågældende spillere, så betyder det noget, hvis man er inde i en periode, hvor man måske har det lidt svært eller ikke får så meget spilletid, siger Trine Nielsen.

Viborg har vundet tre kampe i træk, hvilket altså har sendt klubben op ved siden af FC Midtjylland og København i toppen af tabellen - dog med en kamp ekstra spillet.

- Vi vil gerne være en del af toppen i dansk håndbold, og der, synes jeg også, vi hører hjemme, når vi spiller bedst. Jeg synes, vi har fundet nogle stabilitet og kontinuitet i de sidste tre kampe, og så er jeg selvfølgelig glad for, det afspejler sig i tabellen, siger Allan Heine til TV 2 SPORT.

Viborg HK spillede sig op på en delt førsteplads i håndboldligaen med en 25-21-sejr over Randers HK. Video: Bo Bentsen