Håndbold

Louise Burgaard hoppede og dansede efter VM-udtagelse

Det vakte stor glæde hos Louise Burgaard, da hun fik at vide, at hun er udtaget til VM i Tyskland i december.

Der har aldrig været tvivl om det håndboldmæssige talent hos Louise Burgaard, men efter VM i 2015 kunne hun ikke mere. Hun var træt. Både mentalt og fysisk. Og derfor valgte hun at trække stikket fra sporten.

Siden er hun kommet tilbage - først på klubholdet og senere på landsholdet, men hun var ikke at finde i den rød-hvide-trøje, da kvindelandsholdet senest var til en slutrunde.

Men onsdag fik hun den glædelige nyhed: Hun skal igen til slutrunde, fordi landstræneren, Klavs Bruun Jørgensen, har Burgaard blandt de 16 spillere, der til december skal spille VM i Tyskland.

- Jeg hoppede og dansede, da jeg fik det at vide. Jeg glæder mig sindssygt meget til at spille i rødt og hvidt, siger Louise Burgaard til TV 2 SPORT efter udtagelsen.

Selvom Burgaard efter sit comeback til håndbolden har spillet på et højt niveau, var der ikke givet garantier fra landstræneren om, at højrebacken ville blive udtaget til slutrunden.

At hun nu er tilbage efter sin pause har gjort noget ved følelsen af at spille på det danske landshold i forhold til tidligere.

Sætter du mere pris på at være udtaget nu, efter du har været væk?

- Ja, det synes jeg. Ikke at jeg ikke satte pris på det før, men det bobler lidt mere i maven, synes jeg.

- Det er selvfølgelig anderledes. Jeg håbede virkelig og troede på det (at blive udtaget, red.), men jeg følte mig ikke sikker. Så det er bare helt vildt dejligt.

- Glædeligt for dansk kvindehåndbold

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard mener ikke, at man skal forvente en anderledes Louise Burgaard på det danske kvindelandshold. Men der er mange, der kan glæde sig over, at hun er tilbage.

- Det er forkert at sige, at det er en ny spiller. For det er Louise Burgaard med den flotte venstre arm, siger Bent Nyegaard og fortsætter:

- Men hun har jo i denne sæson ramt et niveau, som jeg troede, hun ville have ramt lidt tid tilbage - inden hun fik mentale problemer at arbejde med, og inden hun blev meget skadet.

- Så det er glædeligt for Louise Burgaard, det er glædeligt for dansk kvindehåndbold. Og det er selvfølgelig også til glæde for landsholdet, at hun sådan rigtigt for alvor træder ind på landsholdet igen.

Louise Burgaard og Danmark spiller første kamp ved VM den 2. december. Her er modstanderen Montenegro.