Håndbold

Karantæne til Karabatic-brødrene

Brødreparret Nikola og Luka Karabtic får henholdsvis seks og to spilledages karantæne i forbindelse med en sag tilbage fra 2012.

Nikola og Luka Karabatic må se med fra tribunen, når Mikkel Hansen og resten af Paris Saint-Germain går på banen i den franske liga.

De to brødre har nemlig fået deres straf i forbindelse med en matchfixing-sag tilbage fra 2012.

Det koster nu Nikola Karabatic seks kampes karantæne, mens brormand Luka kan nøjes med to. En karantæne, der udelukkende gælder i den franske liga og franske pokalturnering. En straf, de to brødre kan appellere inden syv dage.

- De er begge blevet kendt skyldige i en adfærd, der ikke er i overensstemmelse med pricipielle og etiske regler, der gælder i håndbolden, lyder det fra disciplinærkomiteen.  

Tilbage i 2012 tørnede brødreparret ud for den franske klub Montpellier.

Her var de sejrsvante brødre og resten af Montpellier-holdet sikre på at vinde klubbens 14. franske mesterskab, uanset udfaldet af kampen mod undertippede Cesson-Rennes.

Den kamp endte noget overraskende med en sejr på 31-28 til Cesson-Rennes. Og efterfølgende stod det klart, at der var placeret et usædvanligt stort beløb på en sejr til upåagtede Cesson-Rennes.

Allerede dengang fik de to brødre en bøde på 10.000 euro og to måneders betinget fængsel, fordi retten fandt Luka og Nikola skyldige i matchfixing.

En del af straffen kan ende med samfundstjeneste

De to franske stjerner ses her på vej til retten i Montpellier sidste år til en høring i sagen fra 2012.

Den sag besluttede det franske håndboldforbund så at tage op igen, og i mandags var de to franske landsholdsspillere så indkaldt til høring hos disciplinærudvalget i den franske liga.

Nu er dommen så faldet, og i forhold til straffens mulige længde, så er brødreparret sluppet billigt.

Nikola og Luka Karabatic risikerede nemlig ifølge den franske avis l’Equipe to års karantæne for alt håndbold – inklusiv en udelukkelse fra det franske landshold.

Men de to brødre kan altså ånde lettet op og kan således indtræde halgulvene i Kroatien, der til januar er værter fra EM i håndbold.

Faktisk kan Luka Karabatic ende helt uden karantæne.

Brødreparret kan nemlig få nedsat deres karantæne med to kampe, hvis de vælger at udføre tyve timers samfundstjeneste. Dermed kan Nikola Karabatic ’nøjes’ med fire kampe i skammekrogen, hvis han takker ja til samfundstjeneste.

Paris Saint-Germain møder Vezprem søndag i Champions League. En kamp de to brødre gerne må spille. Men når Cesson-Rennes onsdag gæster den franske hovedstad, bliver det altså et PSG-hold som minimum uden Nikola Karabatic.