Håndbold

Dommere undskylder ’utilgivelig’ fejl i dramatisk afslutning

Dommerne til kampen mellem SønderjyskE og HC Midtjylland lavede en stor fejl i kampens afgørende fase, det indrømmede de efter opgøret.

HC Midtjyllands spillere og trænere var rasende efter mandagens nederlag til SønderjyskE i herrernes 24-26.

- Det er helt skandaløst, udbrød træner Morten Secher, da TV 2 SPORT fangede ham lige efter kampen.

Årsagen til Morten Sechers frustrationer skulle findes i kampens dommere, der ifølge midtjydernes træner havde bortdømt holdet i opgørets slutfase.

Med 23 sekunder tilbage af kampen fik det sønderjyske mandskab frikast. Dommerne havde fem afleveringer forinden markeret for passivt spil, og derfor havde SønderjyskE nu kun én aflevering tilbage i angrebet. Men hjemmeholdet tog to afleveringer og scorede til det, der blev kampens resultat.

Det fik temperamenterne i kog hos HC Midtjylland, der med fagter og råb forsøgte at gøre dommerne opmærksomme på deres fejl. Men trods en tur forbi dommerbordet, holdt dommerne fast i deres kendelse og SønderjyskE vandt derfor med 26-24.

Efter kampen lagde dommerne sig dog fladt ned og indrømmede, at de havde lavet en stor fejl.

- Der er ingen tvivl om, at der skal fløjtes i situationen, og at HC Midtjylland skal have bolden.

- Det er utilgiveligt, men det sker, og vi kan ikke andet end at beklage. Vi er dem, der er mest trætte af det, fortalte kampens ene dommer Nicklas Pedersen til TV 2 SPORT efter kampen.

Til trods for dommernes indrømmelser tog HC Midtjyllands anfører Jacob Østergaard dem en smule i forsvar, efter han havde været en tur nede og trække luft i omklædningsrummet.

- Det er, hvad der sker. Hvis de undskylder, burde vi alle sammen stille os op lave en tre-fire-fem undskyldninger for brændte chancer, missede personer i forsvaret og dårlige afleveringer. Havde vi fået bolden, kunne vi måske have spillet os til uafgjort. Nu taber vi i stedet med to.

- Det er et par dommere på vej frem, så der er ingen grund til at ødelægge deres fremadrettede arbejde. De ved, at de har lavet noget forkert. Vi andre skal også hjem og arbejde på vores fejl.

Vigtig sejr over SønderjyskE

Dommerfejl eller ej var mandagens sejr tiltrængt opmuntring for sønderjyderne i herrernes 888 Ligaen i håndbold. Den sønderjyske klub vandt 26-24 hjemme over HC Midtjylland efter en føring på 15-13 til gæsterne ved pausen. 

Efter at have indledt sæsonen i ligaen med to sejre havde sønderjyderne kun tilkæmpet sig et enkelt point i de efterfølgende syv kampe. 

Det lignede endnu et nederlag, da økonomisk trængte HC Midtjylland i anden halvleg bragte sig foran 18-14.  SønderjyskE kom dog forbilledligt tilbage og endte altså med at vinde kampen med to mål. 

SønderjyskE har syv point for ti kampe, mens HC Midtjylland har ti point. 

SønderjyskE slår HC Midtjylland i en tæt kamp i 888ligaen Video: TV 2 SPORT

Se kampen på 59 sekunder i ovenstående video.