VM håndbold

Norsk håndboldstjerne blev hacket: Tæt på at droppe VM

I september fik Nora Mørk hacket sin telefon og delt sine private billeder på internettet. Det var tæt på at koste hende VM-deltagelsen.

En af norsk håndbolds allerstørste stjerner, Györ-spilleren Nora Mørk, var tæt på at melde afbud til VM, der begynder den første december.

Årsagen er ækel.

Ved den seneste landsholdssamling i september blev landsholdsspilleren klar over, at hendes telefon var blevet hacket, og at hendes private billeder var blevet spredt på internettet.

Det fik øjeblikkeligt Nora Mørks verden til at falde fra hinanden.

- Det var et chok. Jeg blev helt lammet, måtte bare fuldføre og skynde mig hjem, siger Nora Mørk til TV 2 Norge.

- Jeg blev fysisk syg. Jeg havde besvær med at spise og sove. Så er det vanskeligt at passe sit arbejde. Der var mange skader, så jeg følte ikke, jeg havde tid til at være mentalt fraværende.

- Alligevel kunne jeg ikke helt klare det. Det påvirkede mig i så stor grad, at jeg tænkte på det før og under kampe. Som idrætsudøver er det utroligt frustrerende, forklarer Nora Mørk.

En mand i tyverne har efterfølgende tilstået, at han har hacket landsholdsspillerens telefon.

Overvejede VM-afbud

Nu står Nora Mørk frem og fortæller om den ubehagelige situation hun endte i, og som reelt var ved at koste hende deltagelsen ved VM i Tyskland.

For da VM-holdet blev udtaget i sidste uge var glæden forsvundet hos den norske landstræner Thorir Hergeirssons foretrukne højre back.

- Jeg blev bange. Jeg frygter for at skulle være med i Møbelringen Cup i Bergen i en uge og skulle forholde mig til andre mennesker, siger Nora Mørk.

Var du usikker på din VM-deltagelse?

- For at være ærlig, så ja, svarer hun og beder om en pause fra interviewet for at få styr på sine tårer.

- Da truppen kom, tænkte jeg, at jeg ville købe en billet til den anden side af jorden og blive der til juleaften. Men så er det ham, der har gjort det mod mig, der vinder, fortsætter Nora Mørk, inden hun forklarer, hvorfor hun ændrede sin holdning.

- Jeg har behov for at tage kontrollen tilbage. Jeg ved, jeg ikke kommer til at få stoppet det hele, men jeg er blevet en person, jeg ikke kan genkende. Sådan nogle elendige personer skal ikke få lov til at ødelægge min drøm om at blive verdens bedste, siger Nora Mørk

Stor opbakning

Siden hun i aftes stod frem på norsk TV har bagspilleren fået massiv opbakning fra håndboldmiljøet.

Ikke mindst blandt sine holdkammerater på det norske landshold, der på de sociale medier under hashtagget "sharingisnotcaring" har bakket op om Nora Mørk.

Også den danske målvogter - og tidligere holdkammerat med Nora Mørk i norske Larvik - Sandra Toft har udtryk sin sympati.

Nora Mørk håber da også, at hun ved at stå frem med sin historie kan hjælpe flere af de unge, hun er forbillede for.

- Jeg håber, at de ser en anden side af mig. At jeg ikke bare er sej. Jeg er udsat for noget kriminelt. Det føles meget krænkende og gør ondt, siger Nora Mørk, der fastlår at hun kommer til at tage sin vrede med ind på håndboldbanen i december, hvor hun og Norge skal forsvare VM-guldet fra 2015.