VM i håndbold 2023

Landstræner mærkede tydeligt, at Mørk blev knækket af hackerangreb

Den norske håndboldstjerne Nora Mørk har fået hacket sin telefon. Private billeder er siden blevet delt på internettet.

En af verdens største håndboldstjerner stod mandag frem med en meget personlig og en meget trist sag.

Højrebacken har været udsat for et hackerangreb, som endte med at private billeder blev delt på internettet. Efter angrebet fik Nora Mørk det så dårligt, hun med egne ord knækkede. Det påvirkede hende både på og uden for banen, og faktisk overvejede hun at droppe den kommende VM-slutrunde.

Derfor er den norske landstræner ekstra opmærksom, når Mørk møder ind til VM-forberedelserne senere i november.

- Hun får al den støtte, hun har behov for. Jeg tror, det er vigtigt at se frem, og det får hun hjælp til at holdet, siger Thorir Hergeirsson til TV 2 Norge.

Hun siger selv, at det har påvirket hende sportsligt. Har du mærket det?

- Helt klart. Det var meget synligt i de første uger. Men Nora er blevet stærkere og stærkere efter hver beslutning (i denne sag), selvom det har været nogle forfærdelige uger.

Nu begynder VM-forberedelserne snart inden VM i Tyskland. Hvor tror du, at Nora står nu?

- Jeg tror, holdet er det bedste sted at være i sådan en situation. Her kan hun have fokus på det, der gør hende allermest glad. Det handler om at komme videre, og det (håndbold) er helt sikkert en god medicin, slutter landstræneren.

Nora Mørk, der til daglig spiller i den ungarske storklub Györi, har valgt at spille VM i december for at generobre styringen over sit liv tilbage.

- Jeg har behov for at tage kontrollen tilbage. Jeg ved, jeg ikke kommer til at få stoppet det hele, men jeg er blevet en person, jeg ikke kan genkende. Sådan nogle elendige personer skal ikke få lov til at ødelægge min drøm om at blive verdens bedste, siger Nora Mørk til TV 2 Norge.

En mand i 20’erne har tilstået hackerangrebet mod Nora Mørk.