Håndbold

Uenigheder får Lars Krogh til at forlade Sønderjyske

Assistenttræner Lars Krogh Jeppesen er ikke længere en del af staben omkring Sønderjyskes herrehåndboldhold.

Efter et halvt år i Sønderjyske stopper Lars Krogh Jeppesen som assistenttræner for klubben. Det erfarede TV 2 SPORT i håndboldmagasinet Kontra.

Tidligere på ugen fik Sønderjyske en tiltrængt sejr over HC Midtjylland, og her bemærkede TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen en ændring i forhold til tidligere kampe.

- Jeg så en anderledes Lars Krogh, end jeg har set tidligere på sæsonen, hvor han har været meget aktiv på bænken. Det var han altså ikke i mandags, hvor det var Kasper Christensen, som fuldstændigt styrede det hele i alle timeouts, siger Peter Bruun Jørgensen.

Senere har Der Nordschleswiger bragt historien, hvor Lars Krogh Jeppesen fortæller, at han og træner Kasper Christensen har været uenige om ledelsen af holdet. Det samme har Krogh senere bekræftet over for TV 2 SPORT: 

- Jeg har brug for at være loyal over for mig selv og den måde, jeg ønsker at styre og lede et hold på både på og uden for banen. Der har jeg ikke helt været enig, og når man har for store forskelligheder, så er det bedre at sige tak for denne gang. 

- Jeg er i et trænerteam (med Kasper Christensen, red.), og vi kommer hver især med forskellige ting. Jeg må bare erkende, at forskellen i måden vi arbejder på er for stor. Mere dramatisk er det ikke, siger Lars Krogh. 

I en pressemeddelelse fortæller Kasper Christensen også om bruddet. 

- Vi har bare et forskelligt syn på tingene, og ind i mellem må man også bare konstatere, at det ikke altid går, som vi alle sammen håber. Derfor respekterer vi også, at Lars ønsker at stoppe nu, og jeg ønsker ham også al mulig held og lykke, lyder det fra cheftræneren.

To stop på et år

Tidligere har Lars Krogh Jeppesen været assistenttræner i Team Esbjerg, som han vandt Danmarksmesterskabet sammen med. I januar 2017 blev han skiftet ud med Jesper Jensen, der senere har overtaget cheftrænerjobbet i Esbjerg.

Lars Krogh Jeppesen kom til Sønderjyske som assistenttræner i sommeren 2017, hvor han ligesom træner Kasper Christensen skrev under på en toårig aftale.

De to har haft et spøjst samarbejde, hvis man ser på deres fortid. Lars Krogh Jeppesen har håndboldmæssigt langt større erfaringer end Christensen, og sammensætningen af de to trænere overraskede TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, fortæller han efter Lars Kroghs farvel til Sønderjyske.

- Det var overraskende, at Simon Lindhardt (Sports- og salgsdirektør i Sønderjyske) lavede den konstellation med den meget unge træner Kasper Christensen og den meget erfarne Lars Krogh. Det var et overraskende valg – men jeg havde slet ikke set det komme, at Lars Krogh skulle stop nu, siger Bent Nyegaard.

TV 2 SPORT besøgte Christensen og Krogh tilbage i september, hvor de spillede cv-kort mod hinanden og roste samarbejdet.

Kasper Christensen og Lars Krogh Jeppesen