Håndbold

Viborg henter landsholdsspiller

Som TV 2 SPORT tirsdag erfarede, har Viborg HK sikret sig forstærkning fra den kommende sæson i form af Pauline Bøgelund.

Håndboldligaens nummer tre, Viborg HK, har allerede forstærket sig væsentligt frem mod næste sæson, men torsdag faldt endnu en brik på plads i truppen.

Som TV 2 SPORT kunne fortælle i tirsdags, skifter landsholdsspilleren Pauline Bøgelund fra TTH Holstebro til Viborg.

Den 21-årige spiller har skrevet under på en treårig aftale med Viborg.

- Jeg har valgt at skifte til Viborg HK, fordi min mavefornemmelse fortæller mig, at det er den rigtige klub for mig, hvis jeg skal tage det næste skridt i min karriere, siger Pauline Bøgelund i en pressemeddelelse.

- Det er specielt det gode klubmiljø og de høje sportslige ambitioner, der har haft indflydelse på min beslutning. Jeg ser rigtig gode muligheder for at fortsætte min udvikling under Allan Heine, som jeg ser som en utroligt kompetent og empatisk træner. Derudover råder klubben over mange dygtige spillere på alle positioner, som jeg glæder mig til at spille sammen med.

Viborg HK har allerede præsenteret TTH-fløjen Stine Andersen og stregtalentet Ida-Marie Dahl fra Ajax København som nye spillere fra næste sæson og forlænget aftalerne med profiler som Ann Grete Nørgaard og landsholdsspillerne Line Haugsted og Stine Bodholt. 

Pauline Bøgelund har i 2017 spillet seks kampe for det danske A-landshold, men er ikke blevet udtaget til Klavs Bruun Jørgensens trup til VM i december.

Men i Viborg er hun ikke tiltænkt den rolle, som landstræneren har set hende i.

- Paulines rolle på landsholdet har hovedsageligt været som højre fløj, men det er ikke der, hun er tiltænkt en rolle hos os. Det er hovedsageligt som højre back, siger cheftræner Allan Heine.

- Jeg har fulgt Pauline en del år nu, både i FCM og nu TTH, og jeg synes, det var et rigtig fint skifte fra Midtjylland til Holstebro. Hun har fået en masse spilletid og ansvar, og jeg synes hun ligner en moden spiller, der er klar til et større ansvar og en større klub, hvor hun skal indgå i en trup, der har stor konkurrence. Hun er en spiller, der er dygtig i begge ender og på det hurtige spil og som spiller klogt. Hun er god til at se muligheder, specielt for sine holdkammerater, så vi glæder os til at få hende i truppen.