Håndbold

Landin forlader KIF - har fundet ny klub

Når Magnus Landins kontrakt med KIF Kolding København udløber til sommer, forlader han klubben.

KIF Kolding København må efter indeværende sæson vinke farvel til en af klubbens største profiler.

Landsholdsfløjen Magnus Landin forlader nemlig KIF, når hans kontrakt udløber efter sæsonen. Det skriver KIF på sin hjemmeside.

- Det føles naturligt for mig at tage det næste skridt i min karriere, når min kontrakt udløber til sommer, og jeg ser frem til flere store oplevelser i min kommende klub, men først er der naturligvis fuldt fokus på KIF resten af sæsonen, siger Magnus Landin til klubbens hjemmeside.

Hverken Magnus Landin eller klubbens sportschef, Lasse Boesen, vil kommentere på, hvilken klub der er tale om, men her til morgen erfarede lokalmediet Kieler Nachrichten, at Landin i næsten sæson skal spille for den tyske gigant THW Kiel, hvor hans bror, Niklas, spiller.

Også inden denne sæson var Kiel ude efter ham. KIF Kolding København og Lasse Boesen var dog ikke interesserede i at skille sig af med ham på det tidspunkt.

- Det var måske en ret stor chance i og med, at (Raul, red.) Santos var skadet, og samtidig var der mange, der smuttede fra Kolding. Så på en måde har jeg måske været lidt ærgerlig over det, men på den anden side har jeg det også fint med at være i Kolding. Det er et ungt og ret fedt hold, vi har, og jeg har fået en masse venner her, sagde Magnus Landin til TV 2 SPORT. 

Lasse Boesen afviste et skifte i sommer, men han fortæller, at interessen har været enorm, siden han fik VM-debut i januar.

- Vi er utroligt glade for den tid, Magnus har haft hos os, og det bidrag samt engagement, han har leveret for klubben og fansene. Vi er naturligvis stolte over, at vi kan hjælpe Magnus med at opfylde hans drøm, og vi vil se frem til at følge ham og hans karriere fremadrettet de næste mange år, siger Lasse Boesen til KIF's hjemmeside.

Magnus Landin har spillet i KIF Kolding København siden 2014. Han har spillet 24 kampe for det danske landshold, hvor han er i spil til at komme med til EM i januar.