Håndbold

Landin skifter til tysk gigant

Fra næste sæson kan landsholdsfløjen Magnus Landin kalde sig THW Kiel-spiller.

Efter tre sæsoner forlader 22-årige Magnus Landin KIF Kolding København og drager i stedet sydpå til verdens stærkeste liga, den tyske Bundesliga.

Her skal Landin spille for de 20-dobbelte mestre fra THW Kiel. Det skriver klubben på sin hjemmeside. Landin har skrevet under på en toårig aftale med 'Zebraerne'.

- Det er en stor udfordring, som jeg er klar til. Jeg glæder mig til at komme til Kiel, mine nye holdkammerater og fans. Jeg vil hjælpe denne fantastiske klub til at nå sine mål, siger Landin til klubbens hjemmeside.

I Kiel bliver Landin holdkammerat med to af sine kollegaer fra det danske håndboldlandshold: René Toft Hansen og Niklas Landin, der er hans storebror.

Magnus Landin var allerede i Kiels søgelys i sommerpausen, hvor tyskerne forsøgte at skrive kontrakt med ham et år før kontraktudløbet med KIF Kolding København.

Her stillede Landins danske arbejdsgiver sig i vejen for skiftet, som altså nu er en realitet fra næste sommer.

- Trods sine blot 22 år har Magnus allerede stor international erfaring, Han er en rigtig god og alsidig forsvarsspiller, og så er han rigtig dygtig på fløjen, siger klubbens træner Alfred Gislason.

Den tyske storklub har gang i den dårligste sæson længe, hvor det er blevet til hele otte nederlag i Bundesligaen og Champions League. I ligaen er Kiel på en skuffende sjetteplads, mens klubben efter halvdelen af kampene i Champions League-gruppespillet ligger uden for de pladser, der sikrer avancement til 1/8-finalerne.

Magnus Landin skal derfor være med til at bygge noget nyt og stort op i klubben.

- Magnus er af den nye generations bedste venstre fløje, og vi er rigtig glade for at have overbevist ham om os og vores langsigtede koncept, siger klubbens direktør Thorsten Storm.

THW Kiel blev tysk mester 10 gange på 11 år fra 2005 til 2015, men de seneste to sæsoner har Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen skubbet Kiel ned fra tronen.

Siden årtusindskiftet har Kiel været i Champions League-finalen syv gange og vundet turneringen tre gange.