Håndbold

Landins drengedrøm er gået i opfyldelse: - Troede ikke det var muligt

Til sommer skifter Magnus Landin til THW Kiel. Noget som længe har stået øverst på den 22-åriges ønskeliste.

Fra næste sommer får THW Kiel endnu en Landin på holdkortet.

22-årige Magnus Landin har nemlig sat sin signatur på en toårig aftale med den tyske storklub og bliver dermed holdkammerat med storebror og landsholdsmålmand Niklas Landin.

- Jeg glæder mig meget. Jeg har altid fundet det meget interessant at kunne komme til at spille der, men har aldrig rigtig troet, at det ville blive muligt. Det er stort for mig, og jeg er glad for, at det endelig er kommet på plads, siger den 197 centimer høje fløjspiller til TV 2 SPORT.

Den unge dansker bliver en del af den traditionsrige klubs stjerneparade af internationale spillere som Duvnjak, Wiencek og Weinhold. Og for Magnus Landin er det en sand drengedrøm at kunne trække den hvide spillertrøje over hovedet.

- Det har været en drengedrøm, også allerede inden Niklas (red. Landin) kom derned.

Jeg har en gammel Kiel-trøje, fra dengang jeg var lille, som Niklas engang tog med hjem

Magnus Landin

- Det stammer nok fra, da jeg var yngre, hvor jeg så meget op til Kiel allerede dengang. Jeg har altid synes, at det kunne være et fedt sted at spille, specielt på hjemmebanen, siger Landin.

Og faktisk er Kiel-trøjen ikke helt ukendt for landsholdsspilleren - den har allerede ligget i skabet i mange år.

- Jeg har en gammel Kiel-trøje, fra dengang jeg var lille, som Niklas engang tog med hjem, da de spillede dernede med GOG. Så jeg har faktisk en Kiel-trøje, siger Magnus Landin grinende og fortæller, at trøjens oprindelige ejermand hedder Nikola Karabatic, der spillede i THW Kiel fra 2005 til 2009.

Ingen tvivl

Udover sin storebror kommer Magnus Landin også ned til en tysk storklub, der er 20-dobbelt mester.

De to Landin-brødre har tidligere talt om, det kunne være skægt at spille på samme klubhold, og derfor var Magnus Landin ikke i tvivl, da muligheden bød sig.

- Det er klart, at når ens storebror også spiller der, så tiltrækker det også lidt ekstra. Så jeg var egentlig ikke så meget i tvivl, da jeg skulle tage valget, for jeg trak rigtig meget til Kiel og synes, det er et fedt ungt hold også. Der er meget fremtid i det.

- Jeg håber, jeg kommer til at spille, og at jeg kommer til at gøre en forskel på holdet med de kvaliteter, jeg har, siger Magnus Landin.