EM håndbold

Nyegaard spår Landin et langt ophold i tysk topklub

Magnus Landin har dét, som de efterspørger i Kiel, mener Bent Nyegaard.

22-årige Magnus Landin skal fra sommer og de næste to år frem tørne ud for de 20-dobbelte tyske mestre, THW Kiel.

Og også endnu længere end det, spår TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Der er en historisk tradition for, at hvis du falder til i Kiel, så er du der i mange år. Det har i hvert fald været tilfældet med rigtig mange af deres profiler gennem årene. Og jeg tror også, at det bliver tilfældet for Magnus Landin.

For Bent Nyegaard er ikke i tvivl om, at den talentfulde fløj bliver en succes i traditionsklubben, hvor hans bror, Niklas, og landsholdskammeraten René Toft Hansen i forvejen er på lønningslisten.

- Magnus Landin er det, som man med et moderne udtryk vil kalde polyvalent. Han kan rigtig, rigtig mange ting, mener Bent Nyegaard.

- Set i det lys var det mere et spørgsmål om, hvilken af de store klubber der ville få fat i en type som ham.

Skal forynge udfordret Kiel-projekt

Det blev altså Kiel, der vandt 10 tyske mesterskaber i perioden fra 2005-2015, som løb afsted med Magnus Landin.

Her passer den talentfulde fløj perfekt ind i den ’omstillingsproces’, der i øjeblikket udfordrer traditionsklubben rent resultatmæssigt.

- Jeg tror dels, at Kiel gerne vil have ham, fordi de er i gang med at forynge deres hold.

- Og så får de en moderne spiller på 22 år, der kan dække op, og som stort set aldrig er skadet, siger Bent Nyegaard.

Jeg tror, at han kommer til at spille meget i Kiel, og jeg kan i hvert fald se, at han kommer til at spille meget på det danske landshold.

Bent Nyegaard

Det kommer til at give Kiel-mandskabet, der er helt nede på en syvendeplads i Bundesligaen, tiltrængte muligheder rent taktisk.

- Håndbold i dag er så fysisk anstrengende, at det er sværere for bagspillerne at skulle dække op og så gå op i den anden ende og være afgørende. Men Magnus Landin kan tage slagsmålet som toer i forsvaret.

- Og den ekstra kapacitet, som han tilfører, gør, at backs og playmakere kan dække den mindre krævende fløjposition i forsvaret, forklarer Bent Nyegaard, der er sikker på, at Kiel vil komme tilbage og blive et ’rigtig godt internationalt hold’ de næste år.

Skal imponere ny træner

Det vil de blive med en ny træner i spidsen, når klubbens mangeårige chef, islandske Alfred Gíslason, stopper i klubben i 2019.

Derfra bliver den helt vitale opgave for Magnus Landin at imponere en ny træner.

- I Kiel har de tradition for få trænere, så den næste kommer til at tegne billedet for Magnus Landins fremtid, siger Bent Nyegaard.

- Men i takt med, at han også får en afgørende rolle på det danske landshold, vil det også være en indgang til, at han meget hurtigt får meget erfaring. Jeg tror, at han kommer til at spille meget i Kiel - og jeg kan se, at han kommer til at spille meget på det danske landshold.

- Han bliver ikke en type, der skal sidde og se på en anden venstre fløj spille hele tiden, for han har kompetencerne, der gør, at han bliver en del af hierarkiet på det danske landshold. Og det kommer hurtigt til at give ham slutrundeerfaring, som han kan bruge i Kiel, mener Bent Nyegaard.

Magnus Landin rejser sydpå, når hans kontrakt med KIF Kolding København udløber til sommer.