Håndbold

Dansk stortalent blev begejstret over sin egen specielle scoring

GOG-spilleren Lasse Møller var den store profil i kampen mod Århus Håndbold. Især ét særligt mål gjorde indtryk.

To sekunder manglede der af første halvleg mellem GOG og Århus Håndbold, da Lasse Møller leverede et skud, der vil blive husket.

Efter hurtige afleveringer fra to medspillere modtog GOG-skytten bolden ude foran Århus' felt. Her så det ud som om, at Århus-spillerne havde fået lukket ned for et skud.

Lasse Møller så det anderledes.

Han vred kroppen til venstre, så hans overkrop lå vandret i luften, mens det venstre ben fortsat havde kontakt med halgulvet. Derefter sendte han bolden rundt om Århus-spillerne og over i højre side af målet. En perfekt udført 'kringle', som det hedder i håndboldjargon, fordi kroppen vender den ene vej, mens bolden skydes den anden.

- Nøj, hvor var det vildt lavet. Det er jo et slangemenneske. Hvis vi andre dødelige mennesker skulle lave det, ville vi knække, lød det fra TV 2 SPORTs kommentator Jonas Nyhøj, inden Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, forklarede målet.

- Han gør det i én bevægelse, og det er ekstrem svært.

Man må bare kaste sig på gulvet og håbe på det bedste

Lasse Møller

I pausen af kampen fik han mulighed for at gense se scoring, og han var ikke i tvivl om dommen.

- Den er fandme flot, sagde han grinende til TV 2 SPORT og fortalte, at det gjorde en smule ondt i nakken.

Et unikt skud

Skuddet var noget, som Lasse Møller fik ind i sit repertoire som ungdomsspiller. Møller så sig nødsaget til at finde en anden måde at blive farlig på i angrebet, da han ifølge ham selv ikke havde et hårdt skud.

Ved at lave 'kringlen' behøvede han ikke skyde nær så hårdt. I stedet var det nok at få målmanden til at lægge sig ned til samme side, hvorefter han kunne sende bolden modsat.

Siden har den 21-årige spiller taget skuddet med videre som seniorspiller. Men kun når det giver mening.

- Den kommer bare en gang i mellem, når den lige passer ind, og man rammer treeren (midterforsvareren, red.) ordentligt. Det er ikke noget, man tænker så meget over inden. Man må bare kaste sig ned på gulvet og håbe på det bedste.  

Blandt andet viste han prøver på skuddet flere gange under sommerens U21-slutrunde, hvor han blev kåret til den mest værdifulde spiller i hele turneringen. En pris der understreger Møllers store talent.

I lørdagens kamp mod Århus scorede han ni mål. Hvilket var nok til at gøre ham til kampens topscorer.

Det er dog målet lige før pausen, som der fik mest opmærksomhed. Også hos modstanderen.

- Det var flot udført. Det klapper vi af. Fedt at se på, siger Århus-træner Erik Veje Rasmussen.

GOG vandt kampen mod Århus Håndbold med 31-24 og fører nu ligaen.

GOG vandt 31-24 over Århus Håndbold på udebane. Video: Claus Gadegaard Højlund