Danmarks VM-modstander overtaler tv-ekspert til at blive landstræner

16x9
Per Johansson har tidligere været træner for det svenske kvindelandshold. Foto: JAVIER SORIANO / Scanpix Denmark

Kort før VM-slutrunden har Montenegro ansat en ny landstræner. Danmark og Montenegro mødes i den første gruppekamp.

Kun to uger inden VM-slutrunden i kvindehåndbold har Montenegro præsenteret en ny træner.

Den 47-årige svensker Per Johansson er sprunget fra sit job som tv-ekspert under slutrunden, fordi han pludselig skal være træner for Montenegro, som Danmark møder i den første gruppekamp.

- De ringede for et par dage siden, og i går faldt det på plads. Jeg udtog også VM-truppen i går – med en vis hjælp, naturligvis, siger Per Johansson til Aftonbladet.

Allerede på tirsdag skal Per Johansson være i Podgorica, hvor de sidste VM-forberedelser begynder for det montenegrinske landshold.

Den tidligere svenske landstræner overtager landstrænerjobbet fra Dragan Adžić, der i skrivende stund stadig er nævnt som holdets træner på VM-slutrundens hjemmeside.

Per Johansson er til daglig træner i den svenske klub Boden, som ligger tredjesidst med fire point efter ni ligakampe. Han fortæller til Aftonbladet, at tilbuddet fra Montenegro var umuligt at sige nej til, da han fik lov til at droppe ekspertrollen af den svenske rettighedshaver.

- Da Discovery sagde ja, var der ingen grund til at tøve. Men jeg ville jo ikke sætte dem i en dum situation.

- Det er en stor ære at få et tilbud fra et eksjugoslavisk land. De lande er lidt håndboldens vugge for mig, slutter den svenske træner.

I sin første montenegrinske landsholdstrup har Per Johansson været nødt til at se bort fra fløjprofilen Majda Mehmedovic. Hun meldte fra til VM med en skade i midten af november.

Montenegros største resultater er OL-sølv i 2012 og EM-guld samme år. 

Montenegros første VM-kamp spilles den 2. december klokken 20:30 mod Danmark.

VM 2017
De 24 hold til slutrunden i Tyskland