VM håndbold

Montenegro-stjerner gør comeback mod Danmark

Når Danmark møder Montenegro ved VM, gør Jovanka Radičević og Katarina Bulatović slutrunde-comeback.

Følg VM i kvindehåndbold til december på TV 2 PLAY

Når Danmark møder Montenegro i sin første kamp ved VM i Tyskland, bliver det et gensyn med to spillere, som den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, formentlig ikke har forberedt sin trup på.

Den nye montenegrinske landstræner, svenskeren Per Johansson, er nemlig lykkedes med at overtale to af holdets tidligere bærende kræfter til at gøre comeback.

Det drejer sig om Jovanka Radičević og Katarina Bulatović, der har sagt ja til endnu en tørn i landsholdstrøjen.

Det er to spillere, som kommer til at forbedre det montenegrinske landshold væsentligt, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert, Trine Nielsen.

- For det første er det nogle helt absurd rutinerede kræfter. Så er det et hav af mål og så er det meget, meget stor kvalitet, siger hun og fortsætter:

- De ville kunne komme på rigtig mange landshold rundt omkring i verden. Så det er to spillere, der med håndboldøjne er dejlige at få med til en slutrunde, men med danske briller er måske lidt irriterende.

Men selvom tilgangen af den tekniske fløj Radičević og den hårdtskydende back Bulatović forstærker Montenegro, kommer det ikke til at have betydning for, om Danmark slår Montenegro, mener Trine Nielsen.

- Vi må også bare erkende, at de danske spillere har spillet over for de to mange gange, og så kender de dem godt. Så det er nemmere at forholde sig til de to spillere, selvom kvaliteten bliver højere.

- Som dansker er det ikke umiddelbart verdens fedeste ting, men det er noget, man må forholde sig til. Og jeg må sige, at Montenegro stadig er et hold, Danmark skal slå, men som vi selvfølgelig også kan tabe til på en dag, hvor tingene ikke spiller.

Foruden Montenegro møder Danmark også Brasilien, Japan, Rusland og Tunesien i gruppespillet.

Se med på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, når VM begynder i december.