Håndbold

Ligaens tophold har underskud på millioner - for fjerde sæson i træk

København Håndbold havde meget at juble over på banen i sidste sæson. Anders Kjærbye / Scanpix Danmark

På fire sæsoner har København Håndbold i alt lavet underskud på mere end 20 millioner kroner.

Røde tal på bundlinjen, men sportslig succes.

Det er status for storsatsende København Håndbold, som topper den danske liga. Tirsdag har klubben offentliggjort et årsregnskab med et underskud på 4.894.711 kroner. Ifølge klubbens ejer, Kim Mikkelsen, er det dog ikke alarmerende.

- Vi har lavet en 2021-plan, og den har jeg som ejer lagt stor opbakning til, og så har jeg meget stor opbakning til den bestyrelse, jeg har valgt, siger Mikkelsen til TV 2 SPORT, som begrunder de fortsat røde tal med den omkringliggende konkurrence.

- Vi valgte en strategi i København, hvor vi stille og roligt lægger et lag på hvert år. Det er bare sådan, at konkurrencen på sponsormarkedet er større i hovedstadsområdet, hvor vi kæmper med fodboldklubberne FC Nordsjælland, Brøndby IF, Lyngby Boldklub og FC København om pengene.

Økonomien den samme trods sportslig succes

I begyndelsen af 2013, da hovedstadsklubben København Håndbold blev stiftet, var der høje ambitioner fra første fløjt. Med forretningsmanden Kim Mikkelsen i ryggen var planen at blive et storhold, som skulle spille med om både DM- og Champions League-titlen.

De første år udeblev resultaterne dog, og hvert år kunne klubben offentliggøre et underskud på omkring de fem millioner kroner. Det bekymrede dog ikke Kim Mikkelsen tilbage i april i år.

- Om det skulle ske, at vi taber fem millioner de næste fire år, så er jeg her stadigvæk, sagde han tilbage i foråret.

Det løfte holder Kim Mikkelsen fortsat:

- Der er intet ændret her. Og jeg lover, at jeg kommer til at sige det samme, hvis vi tales ved næste år. Jeg har en meget stærk tro på, at den kommercielle indtægt kommer løbende.

I 2016 offentliggjorde København Håndbold en 2021-plan, og den er klubejeren glad for.

- De første halvandet år af den femårsplan, vi lagde dengang, har kastet DM-sølv, final4-deltagelse samt EHF-gruppespil af sig, og vi ligger lige nu på førstepladsen i ligaen.

Succesen på banen kommer dog ikke til udtryk i det årsregnskab, som klubben tirsdag har offentliggjort.

Med underskuddet på 4,8 millioner løber det samlede underskud siden klubbens fødsel i 2013 op i over 20 millioner kroner.