Håndbold

Louise Burgaard byder norsk konkurrence velkommen

Med tilgangen af den norske landsholdsspiller Stine Skogrand til næste sæson bliver der kamp om pladsen på højre back hos FCM Håndbold.

FCM-træner Kristian Kristensen får et luksusproblem til næste sæson.

Det stod klart mandag, da klubben annoncerede, at man får tilgang af Silkeborg-Voels norske landsholdsspiller Stine Skogrand til næste sæson. Hun spiller højre back, hvor klubben i forvejen har den danske landsholdshøjreback Louise Burgaard på holdkortet.

- Vi ved alle sammen, at konkurrence på pladserne udvikler bedre spillere, fordi det skærper tingene, så man skal præstere lidt hårdere både i træning og i kamp, og det kan være med til at skrue lidt på knapperne, siger den midtjyske klubs træner til TV 2 SPORT.

Samme indstilling har Louise Burgaard, som forlængede sin kontrakt for yderligere to år mandag. Hun er i denne sæson det klare førstevalg på højrebacken foran 19-årige Helene Kindberg.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at spille sammen med Stine Skogrand. Vi bliver en megastærk duo på højre back, så det bliver fedt, siger Burgaard, som er en del af de 16 spillere, som til december skal spille VM for Danmark.

Umiddelbart kunne man tænke, at det vil give større kamp om pladsen. Hvordan har du det med det?

- Det gør det selvfølgelig også. Jeg synes, at Stine er en dygtig spiller. Men med det kampprogram, vi forhåbentlig får næste år med Champions League, er det bare vigtigt at have to gode på hver plads. Det har vi jo også på playmakerpladsen og på venstre back, så hvorfor ikke også have det på højre back?

- De bedste, som vi konkurrerer med ude i Europa, har det samme. Så hvis vi skal op på øverste hylde er det vigtigt, at vi har to.

Ligesom Burgaard er Skogrand, som blev europamester med Norge i fjor, udtaget til VM. Den 24-årige venstrehåndsspiller står noteret for 51 landskampe.