VM håndbold

Dansk VM-modstander kraftigt forstærket - især én spiller generer Klavs Bruun

Montenegros nye landstræner har overtalt stjernerne Jovanka Radičević og Katarina Bulatović til at gøre comeback.

Når Danmark spiller åbningskamp ved VM den 2. december, får de danske spillere og landstræner Klavs Bruun Jørgensen med al sandsynlighed noget mere at tænke over.

Montenegro har nemlig fået ny landstræner i form af svenske Per Johansson, og han har haft held med at overtale to store profiler til comeback på landsholdet. Jovanka Radičević og Katarina Bulatović, der begge var med til at vinde EM-guld og OL-sølv i 2012, er nemlig tilbage under de montenegrinske faner.

- Det er to dygtige spillere, der spiller i store europæiske klubber. De har meget rutine, så det er selvfølgelig en forstærkning af - i hvert fald - Montenegros bredde, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Radičević er i særklasse en forstærkning; en utroligt irriterende spiller, og især når vi dækker en smule offensivt, er hun farlig og kan komme ind over midten, fordi hun er meget aggressiv og også dygtig i forsvaret. Det er specielt hende, der generer mig.

Nyheden om spillernes comeback til landsholdet er kun et par dage gammel, og det giver landstræneren en udfordring.

- Vi tager det egentlig stille og roligt, og så må vi se, om vi kan skaffe noget video. Det video, vi har på de to, er halvandet år gammelt, så vi skal til at se på, hvad de laver i deres klubber.

Per Johansson blev præsenteret som Montenegros nye landstræner i søndags, og derfor får han altså mindre end to uger til at sætte sit præg på holdet efter Dragan Adžićs afgang.

Men det kan han sagtens, mener den danske landsholdsback Line Jørgensen, der havde Johansson som træner i Bukarest i et par måneder.

- Det er svært at forklare, men han kan bare hive sådan et østeuropæisk hold fuldstændig vildt op, så de vil slå ihjel for hinanden. Det, tror jeg, han kommer til at gøre, så vi skal virkelig have respekt for Montenegro. De vil gøre alt for at vinde første kamp, siger Line Jørgensen til TV 2 SPORT.

Nationerne er sammen i VM's gruppe med Rusland, Brasilien, Japan og Tunesien.

VM kan ses på TV 2.