VM håndbold

Klavs Bruun vil fortsætte som landstræner

Klavs Bruun Jørgensen håber, han får forlænget sin kontrakt som landstræner inden VM. DHF ønsker ikke at forhandle under slutrunden.

Se håndboldmagasinet KONTRA på TV 2 SPORT klokken 22 - eller på TV 2 PLAY efterfølgende

Klavs Bruun Jørgensen har et stort ønske, inden han sammen med damelandsholdet rejser til VM på onsdag den 29. november. Han vil meget gerne have skrevet under på en ny kontrakt, så han fortsætter som landstræner efter sommeren 2018 uanset resultaterne i Tyskland.

- Ja, det vil jeg gerne, siger han i håndboldmagasinet KONTRA.

Landstræneren nævner blandt andet, at det kan skabe noget uro under slutrunden, hvis hans fremtid ikke er på plads, inden det går løs. Både hvis det går godt eller skidt på banen.

- Det kan være, man står en situation, hvor DHF har besluttet én ting, og vi så vinder det hele – og så står I alle sammen og tager jer til hovedet og siger: ”Så forlæng dog med manden”. Alle de der ting er bare bedre at få af vejen. Hvis det er, at man alligevel godt kan blive enige om at få en aftale på plads, så skal man selvfølgelig gøre det. Det ser vi på, om vi kan nå, lyder det fra landstræneren.

Ingen forhandlingerne under VM

Klavs Bruun Jørgensen har haft den første samtale med DHF's sportschef Morten Henriksen, som hverken vil udelukke eller garantere en forlængelse inden VM-slutrunden i Tyskland.

Morten Henriksen vil dog gerne fastslå, at der ikke kommer til at være forhandlinger under slutrunden. I Tyskland skal fokus nemlig kun ligge på håndboldspillet.

Klavs siger, det kan give noget ro at få fremtiden på plads inden VM. Tænker du også det?

- Jeg tænker uanset hvad, at Klavs, hans stab og pigerne er så professionelle og ærgerrige, at de fuldt ud kan koncentrere sig om den slutrunde uanset om vi kommer på plads inden eller efter, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Sportschefen ønsker ikke at kommentere forhandlingssituationer i det offentlige. Dog siger han:

- Jeg antager, at når to parter er glade for hinanden, så er sandsynligheden for at mødes større, end hvis to parter ikke var glade for hinanden.  

Klavs Bruun Jørgensen og damelandsholdet skal spille to kampe inden afrejsen til VM.

Lørdag den 25. november kommer Sverige på besøg i Frederikshavn, og mandag den 27. november skal Danmark så på besøg i Göteborg.

Se håndboldmagasinet KONTRA på TV 2 SPORT klokken 22 - eller på TV 2 PLAY efterfølgende.