VM håndbold

Klavs Bruun: VM er mere ubehageligt end EM

Ifølge Danmarks landstræner er der flere ting, som gør et verdensmesterskab mere besværligt end et EM.

Se håndboldmagasinet KONTRA på TV 2 PLAY

Klavs Bruun Jørgensen har enorm slutrundeerfaring, da han selv tørnede ud for det danske herrelandshold.

Som landstræner for kvindelandsholdet har han været med to gange, hvor det ved VM på hjemmebane i 2015 blev til exit i kvartfinalen, men holdet nåede semifinalen ved sidste års EM.

Uanset resultaterne er Klavs Bruun Jørgensen ikke i tvivl om, hvilken slutrunde der er nemmest at have med at gøre.

Er VM mere ubehageligt at skulle spille end EM?

- Ja, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræneren peger på knald-eller-fald-kampene, som kommer i forlængelse af gruppespillets fem kampe. Ved EM er der indledende runde og dernæst mellemrunde, hvorfra de bedste går videre til semifinalerne.

Og så er kampprogrammet også anderledes sat sammen.

- I puljen spiller du mere komprimeret, og vi så i Danmark, hvor ondt det gør på os at spille to kampe i træk. Det brød vi os ikke specielt meget om. Man bliver også mere træt, siger Klavs Bruun Jørgensen i TV 2 SPORT's håndboldmagasin KONTRA.

- Jeg tror heller ikke, jeg kan tillade mig at spille så smalt, som jeg gjorde sidste år til EM, hvor der er en hviledag mellem hver kamp.

Ikke nok med at flere af kampene spilles uden en dags pause, så er modstanderne også væsentligt mere utilregnelige.

EM-modstandernes spil minder mere om hinanden, men virkeligheden bliver en helt anden, når Japan, Tunesien og til dels Brasilien i Danmarks tilfælde bliver modstanderne i gruppespillet ved VM i december.

- Det er ikke fordi, jeg ser på dem (Japan og Tunesien, red.) som fantastiske hold, men jeg har respekt for, at det er noget andet at møde. Jeg har selv prøvet det som spiller. Pludselig står de helt oppe i hovedet på os, og det er vi ikke vant til, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Det er med til at ødelægge rytmen, og det er der, hvor danske hold er rigtig gode; når de kommer ind i en rytme, er de gode til at fastholde den. Så svinger det ikke helt vildt ud lige pludselig.

- Pludselig bliver man slået helt ud af kurs, og så skal vi møde Rusland og vænne os til det igen. Det er lidt specielt ved VM.

VM starter den 1. december og kan ses på TV 2 og TV 2 SPORT.

Danmark er i pulje med Montenegro, Rusland, Brasilien, Japan og Tunesien. Første danske kamp spilles den 2. december mod Montenegro.