VM håndbold

Norsk profil skifter position lige inden VM

I seks sæsoner har Amanda Kurtovic spillet fløj på landsholdet. Ved VM i Tyskland har hun fået lov til at spille på sin favoritposition.

Amanda Kurtovic glæder sig nok endnu mere til den kommende slutrunde, end hun plejer at gøre inden et mesterskab.

Ved VM i Tyskland har hun nemlig fået lov til at skifte den sædvanlige position på højre fløj ud med sin favoritposition – højre back. Det fortæller hun til NRK.

- Jeg føler, jeg kan tilføre landsholdet meget mere som back end som fløj. Der kan jeg vise mine kvaliteter bedre, fordi jeg trives der og føler, at jeg er bedst der. Det har vi haft gode snakke om, siger Kurtovic og henviser til samtaler med landstræner Thorir Hergeirsson.

I flere sæsoner har Kurtovic spillet back for både Larvik og sidenhen CSM Bucuresti. I den rumænske storklub, hvor Helle Thomsen er træner, deler Kurtovic pladsen med Line Jørgensen.

På landsholdet kommer hun sandsynligvis til at kæmpe hårdt for spilletiden, idet verdensstjernen Nora Mørk og den kommende Herning-Ikast-spiller Stine Skogrand også huserer på højre back.

Derfor kan det selvfølgelig ikke udelukkes, at Kurtovic i perioder bliver sendt ud på fløjen. Selvom landstræneren satser på at bruge Kurtovic som back, så lægger vægt på, at spillerne kommer til at spille på den position, hvor holdet får mest ud af det.

- Vi har en meget udviklet filosofi på landsholdet, hvor vi udtager og placerer spillerne der, hvor det gavner os mest. De har lov til at sige nej – men hvis man siger ja (til at tage med, red.), så godtager man den filosofi, siger træneren til NRK, inden han dog fastslår:

- Nu har vi tænkt os at bruge hende på backen.

Norge varmer op til VM ved at spille Møbelringen Cup på hjemmebane.

De regerende verdensmestre tager hul på titelforsvaret mod Ungarn lørdag den 2. december. Kampen vises direkte på TV 2 SPORT klokken 20:30.