Håndbold

Medie nominerer fire danskere til verdens bedste

En jury har udvalgt de spillere og trænere, der er nomineret som verdens bedste, men håndboldfans er også med til at afgøre vinderne.

Mikkel Hansen har prøvet det én gang før, men nu har tre landsmænd mulighed for det samme.

Handball-Planet.com organiserer nemlig for syvende år i træk den konkurrence, som kårer verdens bedste håndboldspiller og verdens bedste træner.

Blandt spillerne er navne som Nikola Karabatic, Uwe Gensheimer og Kiril Lazarov repræsenteret, men stjernespillerne er ikke de eneste, som vækker genkendelse. Der er nemlig også fire danskere i blandt de nominerede.

Håndboldmediet har tre danskere i spillerkategorien, Lasse Svan Hansen, Niklas Landin og Mikkel Hansen, imens den danske lands- og Rhein-Neckar Löwen-træner, Nikolaj Jacobsen, er at finde i blandt de fem nominerede trænere.

Afgørelsen findes af en håndboldkyndig jury bestående af en lang række håndboldjournalister, men til sidst kan de besøgende på hjemmeside også stemme og være med i afgørelsen.

Det er juryen, som har fundet spillerne og trænerne, og i sidstnævnte kategori får Jacobsen hård konkurrence i, da han er oppe imod Raul Gonzales, Didier Dinart, Christian Berge og Veselin Vujovic.

Afstemningen skal både finde den bedste håndboldspiller i verden, men også de bedste otte spillere på hver sin position, hvor den bedste forsvarsspiller er med i blandt.

Nikola Karabatic vandt titlen som verdens bedste håndboldspiller i 2014 og 2015, imens franskmandens danske holdkammerat i Paris Saint-Germain, Mikkel Hansen, vandt prisen sidste år.

Det er ikke den officielle afstemning om verdens bedste håndboldspiller, som mediet kårer, da de selv har udvalgt juryen. Hvis du vil være med til at afgøre priserne, kan du stemme her.