VM håndbold

Stjerne tager sin lille datter med til VM: - Jeg vil ikke bare efterlade hende

Hollands VM-trup får et ekstra medlem, når de i næste uge tager hul på verdensmesterskaberne. Estavana Polman tager sin datter med til slutrunden.

Estavana Polman får rigeligt at se til, når hun og resten af det hollandske landshold i næste uge tager hul på verdensmesterskaberne i Tyskland. 

Under årets slutrunde kommer den hollandske håndboldspiller nemlig til koncentrere sig om andet end håndbold - hun skal også koncentrere sig om at være mor. 

Team Esbjergs-spilleren har vurderet, at hun ikke vil undvære sin fem måneder gamle datter, Jesslynn, under hele slutrunden og tager hende derfor med til Tyskland. 

- Vi skal lave en god plan. Det er virkelig vigtigt for mig, for jeg vil ikke bare efterlade hende i fire uger. Det kommer ikke til at ske. Vi skal finde ud af, hvad er godt for mig, og hvad er godt for holdet, siger Estavana Polman, da TV 2 SPORT møder hollænderen i hendes lejlighed i Esbjerg. 

Ved slutrunden bliver Estavana og datteren ikke de eneste fra familien Polman. Bagspilleren tager også sine forældre med til det tyske, så de kan træde til på de tidspunkter, hvor stjernespilleren skal fokusere på det håndboldmæssige.  

Det har været en vild rejse. Tænk, at jeg var gravid på det tidspunkt. Det er utroligt, og nu har jeg en lille pige

Estavana Polman

Selv om der endnu ikke er lagt en fast plan for, hvordan det rent praktisk skal fungere, glæder hun sig over landstræner Helle Thomsens positive indstilling over for hendes nye situation som kombineret landsholdsspiller og mor.

- Jeg er den første på landsholdet, der har en baby, så det er helt nyt for os, og det er også nyt for mig, så jeg har ingen idé om, hvordan jeg kommer til at reagere. Måske er vi nødt til at ændre på nogle ting undervejs. Måske det bare kører. Jeg ved det ikke, siger hollænderen. 

Estavana Polman har datteren Jesslynn sammen med den hollandske fodboldspiller Rafael van der Vaart, der er på kontrakt i FC Midtjylland. 

Hverdagen har ændret sig for Polman

Håndboldspilleren overraskede de fleste, da hun i slutningen af december sidste år annoncerede, at hun ventede sig - i ugen forinden havde hun nemlig været med til at vinde EM-sølv med det hollandske landshold.

Kun værelseskammeraten under slutrunden og Polmans forældre kendte til de lykkelige omstændigheder. Og mens de kommende bedsteforældre så til fra tribunen med en smule bekymring, valgte bagspilleren at spille slutrunden i Sverige. 

- Det har været en vild rejse. Tænk, at jeg var gravid på det tidspunkt. Det er utroligt, og nu har jeg en lille pige, fortæller den populære Team Esbjerg-spiller om tiden, hvor hun endnu ikke var 12 uger henne, og derfor holdte sin graviditet hemmelig. . 

Nu handler det ikke kun om håndbold og mig selv mere. Når jeg tager en beslutning, er det ikke kun for mig selv, det er også en beslutning for hende

Estavana Polman

Den 23. juni 2017 kom lille Jesslyn så til verden, og Estavana Polmans liv ændrede sig for altid. Nu skulle hun både være mor og håndboldspiller på samme tid. 

- Det er det bedste i verden. Man hører en masse historier fra alle, der siger, at det er den bedste følelse at være mor, og så tænker man bare "ja, ja". Men nu må jeg sige, at alle klichéerne er rigtige. Det er virkelig fantastisk.

- Nu gør min lille pige hele forskellen for mig. Når jeg før kom hjem fra et nederlag, kunne jeg godt være sur. Men når jeg ser hende ligge der og smile til mig, så tænker jeg, at der også er dét her, siger Estavana Polman. 

Der skulle kun gå under tre måneder fra fødslen til, at Polman igen gjorde comeback på håndboldbanen. Nu har hun haft et par måneder til at vænne sig til sin nye hverdag, og det har ikke været nemt. 

I ligapremieren mod mesterholdet Nykøbing-Falster Håndboldklub gør Estavana Polman comeback for Team Esbjerg. Video: TV 2 SPORT

- Man er nødt til at planlægge alt. Det var jeg virkelig dårlig til før, men man lærer det hurtigt. Nu handler det ikke kun om håndbold og mig selv mere. Når jeg tager en beslutning, er det ikke kun for mig selv, det er også en beslutning for hende, siger den hollandske stjernespiller. 

- Hun er for ung til at vide, hvad der foregår. Men når hun når dertil, så vil det være endnu sjovere at spille håndbold, fordi man har én at spille for. Det bliver fedt. 

Tager til VM for at vinde guld

Holland blev nummer to ved både VM i Danmark for to år siden og sidste års EM i Sverige. Det resultat vil Estavana Polman, når hun i næste uge tager hul på VM-slutrunden - denne gang uden en baby i maven. 

- Jeg tager derned for at vinde. Jeg vil ikke være tilfreds med bronze eller sølv. Jeg vil have guld, og det går jeg virkelig efter, siger Esbjerg-spilleren, der endnu ikke har ramt topformen 100 procent siden fødslen i juni. 

- Jeg har stadig et stykke vej endnu. Nogle dage tænker jeg, at jeg er tilbage, og nogle gange tænker jeg, at jeg skal starte helt forfra. Det går op og ned. 

Men selvom bagspilleren endnu ikke er tilbage på sit højeste niveau, så er hun ikke bange for at hæve forventningerne til slutrunden, hvor Holland er i gruppe med de tyske værter, Serbien, Sydkorea, Kina og Cameroun.

- Jeg tror også, at jeg på holdets vegne kan sige, at vi går efter guldet. Hvis man ikke tør sige det højt, hvem vil så tro på, at vi kan vinde? Ingen, hvis man ikke tror på sig selv. Jeg er ikke bange for at sige, at vi går efter guldet, siger Estavana Polman. 

Polman og Hollands første VM-gruppekamp er mod Sydkorea lørdag den 2. december.