Håndbold

EM-værter afværger skandale - billetsalget åbnet igen

De kroatiske EM-værter har nu garanteret over for EHF, at Speladium Arena i Split, der kæmper med økonomiske problemer, kan bruges til slutrunden.

En mulig skandale er afværget halvanden måned før starten på EM i håndbold. 

I sidste uge kom det frem, at de kroatiske EM-værter risikerede at skulle ud og finde en ny arena til slutrunden, fordi Speladium Arena i Split, der skal huse alle hjemmeholdets gruppekampe, ikke kunne garantere for den økonomiske sikkerhed. 

Senest mandag den 27. november skulle værterne aflevere underskrevne aftaler for alle fire arenaer i Zagreb, Varaždin, Poreč og Split. Og her var der altså tvivl, om de kunne nå at få en aftale i stand med sidstnævnte, men det er nu sket, bekræfter det europæiske håndboldforbund, EHF, over for TV 2 SPORT. 

- Problemet er løst, og alle de planlagte kampe vil blive spillet i Split. Det kroatiske håndboldforbund og myndighederne i Split har nu skrevet under på alle de nødvendige kontrakter, siger EHF's pressechef, JJ Rowland. 

Spaladium Arena har plads til 12.000 tilskuere og blev bygget til VM i håndbold i 2009, hvor Kroatien sidst var værter for en håndboldslutrunde. I år skal arenaen efter planen huse gruppe A, der består af værtsnationen, Sverige, Island og Serbien. 

Hvis aftalen ikke var kommet i stand, så kunne de kroatiske EM-værter blive tunget til at finde en ny arena. Og da selskabet bag Speladium Arena var gået konkurs, så var det en alvorlig situation, fortalte præsidenten for det kroatiske håndboldforbund, Tomislav Grahovac, for en uge siden. 

- Vi har et problem nu, da vi endnu ikke har fået en underskrevet kontrakt fra Split. Vi skal levere denne kontrakt til EHF (det europæiske håndboldforbund, red.) på mandag. Vi har forhandlet alle kontraktvilkår med Split, men de har endnu ikke skrevet under på aftalen, sagde Tomislav Grahovac i en pressemeddelelse.

Præsidenten sagde i samme ombæring, at de på grund af den manglende sikkerhed var nødt til at stoppe billetsalget. Hvis man tager et kig på den officielle udbyders hjemmeside, så fremgår det, at salget igen er åbnet. 

Men hvis man vil have billetter til Kroatiens åbningskamp mod Island, skal man være hurtig. Der er således kun billetter tilbage til én sektion - helt oppe under taget i den store arena. 

EM 2018 i Kroatien bliver spillet fra den 12.-28. januar. Danmark er placeret i gruppe D sammen med Spanien, Tjekkiet og Ungarn.