VM håndbold

Team Esbjerg henter norsk VM-spiller med speciel historie

Den vestjyske klub forstærker sig markant til næste sæson, når der tilføjes med norsk islæt på fløjen.

Selvom den danske liga i kvindehåndbold holder landsholdspause, så har det ikke hindret Team Esbjerg i at være aktive og forstærke sig til den kommende sæson.

Klubben har hentet højrefløjen Marit Røsberg Jacobsen i den norsk klub Byåsen. Nordmanden, der lørdag indleder VM sammen med Norge, skifter til den vestjyske klub på en toårig kontrakt med virkning fra 1. juli 2018, det bekræfter Team Esbjerg over for TV 2 SPORT.

- Marit er som spiller og menneske lige den type, vi gerne vil trække til klubben. Hun arbejder hårdt og har en god træningsmoral, og vi tror, at hun med sin hurtighed vil kunne tilføre os meget i kontraspillet, siger cheftræner Jesper Jensen.

Dermed bliver den 23-årige spiller den anden nordmand på Team Esbjergs fløje, efter klubben op til denne sæson hentede Sanna Solberg fra den norske mesterklub Larvik på en toårig kontrakt. Marit Røsberg Jacobsen ser selv frem til at prøve kræfter med de danske liga.

- Jeg har fået et godt indtryk af Team Esbjerg og trænerteamet og synes om hele den pakke, jeg er blevet tilbudt. Det er vigtigt for mig, at klubben har de samme ambitioner som mig, og et af målene på klubplan er at komme til at spille Champions League.

- Desuden vil jeg gerne fortsætte med at være en del af landsholdet. Jeg ønsker at udvikle mig i et godt træningsmiljø i Danmark, hvor jævnbyrdigheden i ligaen er større end i Norge, og hvor spillet nok er hurtigere, siger nordmanden.

Selvmål i sin blot anden landskamp

Marit Røsberg Jacobsen fik debut på det norske A-landshold den 1. juni 2016. Tre dage senere oplevede hun noget, som kun de færreste håndboldspillere nogensinde kommer til at prøve i karrieren - både til træning og i kamp.

Foran 4.000 tilskuere i Oslo Spektrum skulle hun tage et hjørnekast, hvor hun ville spille bolden til Marta Tomac. Afleveringen røg forbi landsholdskollegaen, og da målvogter Silje Solberg havde sat sig på bænken for at få en ekstra markspiller ind i angrebet, kunne hun til sidst se bolden ende i eget mål og notere sig for et selvmål i sin blot anden landskamp.

- Bolden trillede og trillede bare. Med alt det harpiks, der er på bolden, skulle man ikke tro, det var muligt. Det var lidt specielt, men heldigvis er det blevet en sjov historie, vi bare griner af. Jeg kommer til at blive husket for det, men heldigvis har jeg også scoret mål i den rigtige ende, har hun fortalt til norske VG om episoden.

Siden selvmålet har hun noteret sig for yderligere ni landskampe, så Røsberg Jacobsen nu er oppe på 11 landskampe og 21 mål - og et selvmål. Til VM kan der meget vel blive øget spilletid til den kommende Team Esbjerg-spiller, da profilen Amanda Kurtovic op til slutrunden er rykket fra højrefløj til sin favoritposition på højre back.

I den hjemlige liga har Marit Røsberg Jacobsen i denne sæson scoret 56 mål i ni kampe, hvoraf de 22 har været på straffekast. Det rækker til en femteplads på topscorerlisten i Eliteserien.