Håndbold

Håndboldredaktør revser ledelsen i Ribe-Esbjerg efter træner-stop

Ledelsen i håndboldligaklubben Ribe-Esbjerg har grund til at se indad, efter de onsdag sagde farvel til træner Jan Leslie, mener håndboldredaktør.

Ribe-Esbjerg var i sidste sæson en af de helt store oplevelser i herrernes liga og endte på en flot fjerdeplads.

Men så fyrede klubben årets træner i herreligaen Claus Uhrenholt, og istedet valgte de at satse på, at assistenttræner Jan Leslie kunne løfte holdet yderligere. Efter 11 kampe og syv nederlag i ligaen i denne sæson har Ribe-Esbjerg dog valgt at stoppe samarbejdet med Leslie. 

Det oplyste klubben i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

At Ribe-Esbjerg nu er på trænerjagt falder i høj grad tilbage på klubbens ledelse, vurderer TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Philipsen.

- Man stoppede samarbejdet med succestræner i Claus Uhrenholdt, og det var en fejl, og den fejl falder tilbage på ledelsen i Ribe-Esbjerg.

- Ribe-Esbjerg har været ukendelige i denne sæson, og når et godt håndboldhold ikke fungerer, er det også trænerens skyld. Så selvfølgelig bærer Jan Leslie en del af skylden, men ikke den hele, lyder det fra TV 2 SPORTs håndboldredaktør, der igen peger på, at mange af Ribe-Esbjergs problemer kan føres tilbage til beslutningen om at stoppe samarbejdet med Claus Uhrenholt.

- Med tanke på, hvad der er sket for Ribe-Esbjerg i denne sæson, så må vi sige, at det var en kæmpe fejl at fyre Claus Uhrenholt. Det var en klub på vej i den rigtige retning. En klub der var en god fortælling for dansk håndbold, og dem har dansk håndbold brug for.

Et kæmpe skridt tilbage

Claus Uhrenholts afsked med Ribe-Esbjerg sluttede langt fra lykkeligt.

Klubben meldte i maj ud, at Uhrenholt var blevet opsagt. Det fortrød de dog måneden efter og tilbød ham således en ny etårig forlængelse. Her var parterne ellers enige om, at aftalen skulle forlænges med et år. De kunne dog ikke nå til enighed om betingelserne i kontrakten.

Herefter blev Jan Leslie forfremmet fra assistenttræner til cheftræner. Men efter bare fem måneder i spidsen for klubben er Leslie nu også fortid.

- Hele situationen omkring Jan Leslies afskedigelse bliver endnu mindre køn, når man tænker på forløbet med Claus Uhrenholdt.

- Nu træder Ribe-Esbjerg et kæmpe skridt tilbage, men samtidig viser de også rettidig omhu, og de er nu i gang med at reparere den fejl, de lavede i foråret, da de fyrede Claus Uhrenholt, lyder det fra Dan Philipsen.

Ribe-Esbjerg er pt. nummer 13 i 888Ligaen og har tabt 7 ud af 11 kampe.

Uhrenholt stoppede i Ribe-Esbjerg efter tre år i klubben som cheftræner. De sidste to år var han også været sportschef i klubben.