VM håndbold

Klavs Bruun fravælger stregspiller til Danmarks VM-trup

Den danske landstræner har i første omgang valgt at se bort fra Rikke Iversen til VM-truppen, men har efterladt et blankt felt på holdkortet.

18 spillere, 16 pladser og to tvivlsomme profiler i form af Stine Bodholt og Trine Østergaard.

Det er status på Klavs Bruun Jørgensens VM-trup, inden han fredag aften indgiver sin første trup til det internationale håndboldforbund, IHF, som han dog kan ændre eller tilføje spillere til frem til lørdag morgen klokken 9 inden første kamp mod Montenegro.

Men selvom landstræneren har 16 pladser, så har han valgt kun at indskrive 15 spillere til kampen mod Montenegro. Dermed vil han lade en plads stå åben, så han 'gratis' kan skrive en ekstra spiller ind i truppen efter den første kamp, uden Klavs Bruun tager brug af sine tre udskiftninger.

- Vi vælger på grund af den skade, der er kommet til Trine Østergaard, at vente med at skrive Rikke Iversen ind i truppen, så vi ikke bruger en af de tre udskiftninger, vi har i løbet i turneringen, allerede nu. Så den har vi i baghånden og venter med at se, hvordan det går, med de skader vi har, i forhold til Rikke Iversen, sagde Klavs Bruun Jørgensen på fredagens pressemøde.

Hvis Klavs Bruun Jørgensen valgte at indskrive en spiller, der viste sig at være skadet og ikke kan komme i aktion, så ville han være tvunget til at bruge én af sine tre udskiftninger på igen at skifte spilleren ud.

Tvivlen omkring de skadede spillere er så stor, at højrefløjen Simone Böhme så sent som i går blev hasteindkaldt som gardering for Trine Østergaard, der stadig døjer med problemer efter en forstuvet skulder.

- Jeg kom til at bande et par gange, da Klavs ringede, og så sagde jeg selvfølgelig bare, at jeg var klar. Jeg skyndte mig at pakke og komme afsted, sagde Böhme i går, da TV 2 SPORT fangede hende på vej ud af døren, hvor hun stødte til resten af truppen sent torsdag aften.

Også på stregpositionen er der stor tvivl hos Klavs Bruun Jørgensen, hvor det ikke virker til, at Stine Bodholt spiller lørdagens første VM-kamp.

- Vi tager det stadig helt stille og roligt. Vi laver lidt småøvelser, og så ser vi, hvordan det går. Det handler meget om, at vi skal se, hvordan knæet reagerer, desto mere belastninger, der bliver lagt på. Og i sidste ende ser vi, hvordan det reagerer i håndboldtræning, når det er klar til det.

Så lørdag er lidt for tidligt at kigge på?

- Det er i hvert fald ikke i mine tanker, siger landstræneren om brugen af Bodholt mod Montenegro.

Under torsdagens træning sad også Fie Woller og Line Haugsted over med småproblemer, men de skulle, ifølge landstræneren, være klar til fredagens træning.

Landstræneren må kun benytte spillere fra den trup på 28 spillere, som han udtog i oktober.

Se VM-åbningskampen mellem Tyskland og Cameroun direkte på TV 2 SPORT fredag aften klokken 18.55, mens Danmark møder Montenegro lørdag klokken 20.30 på TV 2.