VM håndbold

Skadet dansker er stadig 'et stykke vej' fra at spille kamp

Klavs Bruun Jørgensen har kun valgt at skrive 15 spillere ind i sin VM-trup, selvom der er plads til 16 og vil dermed spare på udskfitningerne.

Danmark spiller sin første kamp mod Montenegro lørdag, og den kan du se på TV 2 og TV 2 Play fra klokken 20.30.

Skader til Trine Østergaard og Stine Bodholdt har sat landstrænerens tanker i gang kort inden VM.

Klavs Bruun Jørgensen har valgt at tage dem med til Tyskland, selvom de måske ikke kommer i kamp med det samme. Der går nemlig lidt, før de er helt klar.

- Status er, at det går fremad dag for dag. Trine Østergaard får det bedre og bedre, og i dag har vi været ude at løbe lidt. Men der er stadig et stykke vej til kamp. Det er svært at svare på, hvor lang vej der er, da det handler om at få funktionen tilbage, siger landsholdets fysioterapeut, Mikkel Hjuler, til TV 2 SPORT.

- Det er en lang turnering, så hvis hun brænder det hele af i første kamp, så er vi meget vel tilbage ved nul. Så er der ikke så mange muligheder for at prioritere kræfterne. 

Stine Bodholdt så længe ud til overhovedet ikke at være klar til turneringen, men yderligere undersøgelser viste, at skadeomfanget var anderledes end første antaget. 

Hvornår vi vil sætte dem i kamp igen, det ved vi ikke

Klavs Bruun Jørgensen

- Der var været læger hjemme i Viborg, som har kigget på hende. De har ændret lidt på den tanke om, hvad der er galt inde i knæet. Så er det kun funktionen, vi skal have fundet frem igen, da strukturen inde i knæet er der. Nu skal vi bygge hendes træning og belastningsgrad op igen, siger fysioterapeuten.

- Der er pt. ingen deadline

Landstræneren kan tilføje, at der ikke er yderligere nyt omkring de to skader. Han er i hvert fald ikke afklaret endnu, og derfor har han kun valgt udtage 15 spillere.

- Vi vælger på grund af den skade, der er kommet ret sent til Trine Østergaard at vente med at skrive Rikke Iversen ind, så vi ikke bruger en af de tre udskiftninger, vi har i løbet af turneringen allerede nu. Så venter vi og ser, hvordan det går med de skader, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Der er ikke så meget nyt i forhold til de to spillere - ikke andet end at det går fint i forhold til det arbejde, som de blandt andet har med Mikkel Hjuler. Hvornår vi vil sætte dem i kamp igen, det ved vi ikke. Det kommer meget an på, hvordan skulderen arter sig i forhold til Trine. 

- Der er ikke lige pt. en deadline, men der kommer nok én i løbet af gruppespillet.

Tyskland og Cameroun åbner i senere fredag VM, når de spiller den første kamp. Den kan du se på TV 2 SPORT fra klokken 19.