VM håndbold

Dansk komiker har købt sig ind som sponsor hos Tunesien

Ruben Søltoft har valgt en alternativ form for markedsføring til sit kommende onemanshow.

Når det danske håndboldlandshold tirsdag træder på banen mod Tunesien, bliver det som altid i den rød-hvide trøje med Arbejdernes Landsbank som sponsor på maven.

Hos de afrikanske modstandere vil der dog være en markant forandring på sponsoratet. For de danskere, der følger med foran tv-skærmen, vil 'sponsoren' endda virke bekendt.

Det er nemlig den danske komiker Ruben Søltofts hoved, som vil komme til at præge de tunesiske trøjer. Han har købt sig et sponsorat hos det tunesiske forbund, som gør, at hans hoved vil pryde trøjerne. Men kun i kampen mod Danmark.

Årsagen er, at han vil lave noget markedsføring for sit kommende onemanshow, 'Ting fra min mund'.

Idéen opstod for to år siden, da Danmark afholdt VM. Optimalt set ville han gerne have været sponsor for Danmark, men fandt ud af, det var for dyrt.

- Så kiggede jeg på, hvem Danmark skulle møde, og der var Tunesien det sjoveste bud, skriver Søltoft i en mail til TV 2 SPORT.

Han forklarer, at han til at starte med tog kontakt til det tunesiske håndboldforbund, som var interesseret fra start.

- De var sådan 'altså ved I godt, at vi ikke er særlig gode', og så var jeg sådan 'ved I godt, at jeg ikke er særlig rig'.

Derefter skulle det godkendes af det internationale håndboldforbund, IHF. Det tog rigtig lang tid, fordi der ikke var nogen, der havde gjort det før.

- De sagde, at jeg kun måtte gøre det, hvis mit firma havde et logo. Så den eneste udfordring var at lave min onemanshow-plakat til et logo. Og lade være med at grine højt, hver gang jeg så logoet, skriver Søltoft, som ikke oplyser, hvor meget han har givet for det.

Ruben Søltoft fortalte selv den glædelige nyhed i en video på sin Facebook-side.