VM håndbold

Ekspert misundelig på dansk komiker: VM-sponsorat er fuldstændig genialt

Den danske komiker Ruben Søltoft skal tirsdag aften sponsorere Tunesien, når de møder Danmark. Og han er selv klar til at støtte holdet fra tribunen.

Flere måneders kamp for den perfekte markedsføring kulminerer i aften, når det danske kvindelandshold går på banen mod Tunesien i EWE Arena.

Her er det nemlig lykkedes den danske komiker Ruben Søltoft at sikre sig et hovedsponsorat på Tunesiens trøjer. Bogstavelig talt. Hans hoved vil nemlig pryde trøjerne som en reklame for et kommende onemanshow.

Med så fornem en placering kræver det selvfølgelig også, at man indtager tribunen for at støtte 'sit nye landshold'. For der er ingen tvivl om, at sponsoratet har været alle pengene værd - og meget, meget mere til.

- Er du sindssyg, ja! Jeg er meget oppe og køre over det. Det er rigtig fedt, og nu skal jeg ned til Tyskland for at støtte Tunesien. Vi har selv købt billetter. Der er ikke nogen lounge eller noget, men jeg glæder mig meget, lyder det med et smil fra Ruben Søltoft i 'Go' morgen Danmark'.

Idéen var egentlig, at han gerne ville sponsorere det danske kvindelandshold, men da de var alt for dyre, fik Ruben Søltoft tilbage i august kontakt til Tunesien. For to uger siden godkendte det internationale håndboldforbund, IHF, så reklamen på trøjen. En 'fuldstændig genial idé', siger en brandingekspert.

- Jeg ville ønske, vi selv havde fundet på det som reklamefolk. Det giver en gennemslagskraft, som er ligeså stærk, hvis ikke stærkere, som at sponsere det danske kvindelandshold. Han får den mest intelligente sponsorplads, som han overhovedet kunne købe sig til, siger Sune Bang, der er direktør for Kommunikationsbureauet København.

En tanke, Ruben Søltoft godt kan følge. Reklameprisen har nemlig været usandsynlig lille, når man tænker på, at knap en million danske tv-seere formentlig kommer til at overvære aftenens landskamp mellem Danmark og Tunesien.

- Vi har betalt i den lokale møntfod, og jeg er ikke helt klar over kursen, men det er et lille beløb. Jeg vil helst ikke ud med, hvad vi præcis har givet, for det er lidt spændende at holde hemmeligt. Men det er et meget lille beløb i forhold til, hvor meget omtale det har givet, siger komikeren.

Selvom enkelte har hentydet til, at sponsoratet kunne karakteriseres som en mild grad af landsforræderi, så har Ruben Søltoft overvejende mødt positiv respons på sit stunt. Og hvis det utænkelige skulle ske, at Tunesien slår Danmark, så forventer han heller ikke, at skyldfølelsen på nogen måder spiller ind.

- Det vil være en kæmpe sensation, hvis det sker. Det vil være det største, der nogensinde er sket for Tunesien. Så må vi ligesom gribe den bold. Så vil de nok forevige alt – også mig. Så jeg kan ikke lige se, hvad jeg kan tabe på den her, griner Søltoft.

Du kan følge Danmark-Tunesien på tv2.dk fra klokken 20:30, og se meget mere fra VM  på TV 2 Play.