Bojana Popovic: - Det kunne være sjovt at træne i Danmark

Den montenegrinske håndboldlegende Bojana Popovic svarer på spørgsmål fra TV 2 SPORTs følgere på facebook under VM i håndbold.

Hun har vundet mere, end de fleste håndboldspillere tør drømme om. Hun har et stort og passioneret håndboldhjerte og et mindst lige så begavet håndboldhoved.

Navnet er Bojana Popovic, og under VM i håndbold har du mulighed for at stille hende spørgsmål om alt fra det igangværende VM til hendes egen karriere eller et tema fra håndboldens verden.

Det hele foregår via facebooksiden TV 2 Håndbold. Hold øje med, hvornår vi laver et opslag, hvor vi samler spørgsmål ind, og skriv så dit i kommentarfeltet til opslaget. Måske er det lige netop dit spørgsmål, der får svar fra Popovic.

Det kunne da være sjovt, hvis jeg engang kommer til Danmark og bliver træner. Det kan godt ske i fremtiden

Bojana Popovic i et svar til facebookbrugeren Peter Frank Jørgensen

Det har en række brugere allerede gjort, og Popovic' svar er at finde nedenfor.

Hvad var det der gjorde, at dig og Anja Andersen og resten af Slagelse fik så stor succes? (Simone Sidney Banzon)

- Da jeg kom til klubben, var det svært for mig. Det var et nyt hold, et nyt sted og en ny håndboldfilosofi. Jeg faldt hurtigt ind på holdet, og jeg forstod tankerne, som Anja havde. Det var en god blanding af mig og hende. Hun vidste meget om håndbold og havde stor vilje til at fortælle om sig selv og hendes erfaringer. Jeg var dygtig til at gribe det og vise min karakter og mentalitet. Det var en god blanding af en god filosofi, et godt samarbejde og en god mentalside, hvor jeg har en stor vilje til at vinde. Og Anja var god til at hjælpe os på vej til mål. Vi havde en stor vilje til at vise verden, at vi kunne gøre nogle store ting. De andre på holdet var også gode til at være med. Det var en god blanding af dansk og balkansk system, hvor vi fik et godt samarbejde, som kun blev bedre i løbet af årene. Der var mange gode personer på holdet, og vi viste, at vi kunne arbejde sammen mod et mål. Alle var fokuserede på, at vi skulle være et hold og fungere som en familie.

Hej Bojana. Hvis du har kontakt til Anja Andersen, kunne det være fedt hvis I engang overtog kvindelandsholdet. Kunne du finde på at træne i Danmark? (Peter Frank Jørgensen)

- Det er et godt spørgsmål. Jeg elsker Danmark, og i de otte år, jeg var i Danmark, følte jeg mig hjemme. Hver gang jeg lander i Danmark, føler jeg mig hjemme. Det kan sagtens ske. Jeg er jo træner, så det kan godt ske. For mig er det spændende, og det kunne da være sjovt, hvis jeg engang kommer til Danmark og bliver træner. Det kan godt ske i fremtiden, hvis det rette tilbud kommer. Jeg kan allerede snakke dansk, så den del bliver nem for mig. Den mentalitet, som vi har her, den mangler danskerne lidt. Det kunne jeg også se i den første kamp her til VM. Du skal være stærk og hård, vise mentalitet og ikke være bange. Og de (danske spillere, red.) var bange. Det kunne jeg se fra første minut. Det er det, som danskerne ind imellem mangler. Det er ikke nemt at lære det på kort tid, men hvis der er nogen på holdet med den mentalitet, og man arbejder sammen i et år, så kan man lære det. Der skal bare være en, der går forrest.

I min optik er du den bedste håndboldspiller nogensinde. Men hvem mener du, er den bedste nogensinde? (Rasmus Slotved)

- Det er svært at sige, hvem der er bedst af alle, for perioderne i historien er forskellige. For femten år siden var det mere teknikhåndbold, hvor man kunne se fine detaljer. Gode finter, gode skud og god teknik. Nu er det mere fysisk, og alle kan spille håndbold, for det handler om at løbe og løbe og kunne skyde hårdt. Man ser ikke så mange fine tekniske ting. Det er kun nogle enkelte, der kan det. Men hvis vi ser på det tekniske, så var Anja den bedste. Hun kunne alt med bolden. Jeg elsker det fysiske i håndbold, men jeg kan ikke se nogen andre end hende.

Hvis du kunne ændre en ting i din karriere da du var aktiv. Hvad skulle det så være? (Tina Christensen)

- Jeg har ikke noget, jeg ville ændre. Min plan, mine mål og det jeg ville lære, det har jeg gjort. Det første jeg ville, var at begynde at spille i min hjemby. Så kom jeg til Danmark og lærte af Anja. De næste ting var at vinde titler og spille med på landsholdet. Det sidste var at komme til OL. Til sidst i min karriere var der måske et par gange, hvor jeg var skadet, og var uden for banen i en kort periode. Men jeg vil sige, at det var en komplet karriere uden noget, jeg ville gøre om.

Hvad er din største oplevelse igennem karrieren? PS. Du er uden tvivl min yndlingsspiller, og jeg drømte om at komme til at spille med dig :-) (Michelle Sandie Heller Jensen)

- Det er de olympiske lege i London. Det var min største drøm. Det, man oplever under OL, kan ikke sammenlignes med noget andet. Man møder nogle af de største sportsudøvere i verden. Jeg er lige ved at begynde at græde hver eneste gang, jeg tænker på dengang, vi kom hjem med den sølvmedalje.

Hej Bojana. Har du stadig kontakt til Anja Andersen? (Tina Pedersen)

- Ja, det har jeg ind imellem. Det er godt, at vi har sådan nogle kontakter. Jeg har kontakt med flere fra min tid i Danmark. Det er godt at have nogle venner der.