VM håndbold

- Spillerne skal forstå, harpiks er et problem, siger præsident

IHF-præsidenten fortæller, at de ikke bare indfører den harpiks-frie bold uden at lave flere tests og snakke med spillerne først.

Se Danmark - Brasilien onsdag klokken 20.30 på TV 2 og TV 2 Play.

Det sviner, ødelægger hallerne og er usundt.

Det er præsidentens i det internationale håndboldforbund, IHF, vurdering af den harpiks, som spiller bruger rundt omkring i verden og ved denne VM-slutrunde i Tyskland til at gribe fast om boldene.

Derfor arbejder IHF nu på en bold, som er selvklæbende, og de vil satse på at teste den ved VM i Danmark og Tyskland næste år. Dog er det ikke en idé, som bliver tvunget igennem. Spillerne skal godkende det, før at det bliver aktuelt.

- Problemet handler om bolden. Hvis du ser efter en kamp, kan du se, at der er harpiks overalt. Det er også usundt, da det er et kemikalie. Det vil være farligt, hvis du putter din hånd i øjet. Vi kan heller ikke lide, at der er afbrydelser i kampene på grund af harpiks, der sidder fast i gulvet, siger Hassan Moustafa til TV 2 SPORT.

- Men vi kommer ikke til at lave en beslutning, uden vi har lavet forskellige tests på forskellige niveau. Hvis spillerne accepterer det, så kan vi også. Der er også en masse haller, som tager skade af, at man spiller med harpiks.

Spillerne skal også forstå, at det er et problem. Vi kigger jo på vores sport

Hassan Moustafa

- Det er ikke for at gøre det imod spillerne

IHF’s boldleverandør Molten arbejder angiveligt ‘dag og nat’ for at blive klar med den harpiksfrie bold, så den kan testes på ungdomsniveau, inden den indføres ved seniormesterskaber.

- Jeg har et møde nu i Leipzig, hvor vi skal diskutere det hele. Vi arbejder i denne retning, da vi vil lave sporten mere og mere spændende og attraktiv. 

- Spillerne skal også forstå, at det er et problem. Vi kigger jo på vores sport. Vi skal alle gå efter den samme retning, og derfor er det vigtigt at forstå, hvorfor vi arbejder på det her. Det er ikke for at gøre det imod spillerne eller andre, siger IHF-præsidenten.

Ideen om en harpiks-fri bold mødte stor kritik, da den blev præsenteret – i hvert fald fra højeste niveau. Præsidenten i det tyske håndboldforbund ser dog en fin fremtid for bolden på ungdoms- og amatørniveau.