VM håndbold

Danske VM-stjerner fnyser af IHF's planer: - Held og lykke med det

De danske håndboldkvinder ser ikke nogen stor fremtid for den såkaldt harpiksfri bold, som IHF satser på at indføre indenfor en overskuelig fremtid.

Der findes ting, der ligesom bare hører sammen. Som sild og snaps. Eller som flæskesteg og rødkål.

Det samme gør håndbold og harpiks.

Men inden længe kan det billede måske være ændre for altid, hvis Det Internationale Håndboldforbund får sin vilje. Her drømmer man nemlig om at indføre en såkaldt harpiksfri bold og dermed gøre harpiks til fortid i sporten.

Men det er de danske håndboldkvinder, der netop nu bruger masser af harpiks ved VM i Tyskland, ikke tilhængere af.

- Held og lykke med det, tænker jeg bare, siger anfører Stine Jørgensen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det kommer selvfølgelig 100 procent an på, hvordan bolden bliver, men umiddelbart synes jeg, det lyder lidt urealistisk.

Det er IHF’s hensigt og forhåbning, at bolden kan testes ved herrernes VM-slutrunde i Tyskland og Danmark i 2019. Det er boldleverandøren Molten, der står for at udvikle en brugbar harpiksfri bold.

Men også den danske stregprofil Kathrine Heindahl, der onsdag aften fik tilnavnet ’sugekoppen’ for sin pragpræstation i gruppekampen mod Brasilien, er noget skeptisk.

- Det bliver i hvert fald svært at være den her famøse sugekop, som Bent Nyegaard kalder mig, griner Kathrine Heindahl og fortsætter:

- Men det kommer jo helt an på, hvordan overfladen på bolden er. Jeg har aldrig prøvet at stå med sådan en bold i hånden. Så jeg vil da spændt vente at se, hvordan den her bold er, men som udgangspunkt synes jeg ikke, det lyder som en specielt god idé.

Ej heller Line Jørgensen er imponeret af forslaget fra IHF.

- Åh, gud.

 - Umiddelbart er jeg ikke så glad for det.

Line Jørgensen har dog en smule kendskab til konceptet, da også den danske boldproducent Select har eksperimenteret på området. Og her har den danske back haft mulighed for at føle en harpiksfri bold lidt nærmere an.

- Den klistrede faktisk overraskende godt. Men jeg har kun rørt ved den, jeg har aldrig prøvet at spille med den. Jeg har ingen idé om, hvordan det føles i kamp, siger Line Jørgensen, der tror, at især et land som Danmark ville blive hårdt ramt af en eventuel ændring på området:

- Det er meget forskelligt hvor meget harpiks, de forskellige hold bruger. Vi danskere bruger rigtig meget harpiks i forhold til andre lande. Det er forskelligt, hvor meget man godt kan lide at have på hænderne. Og jeg er spændt på, hvis det kommer til at ske, hvordan det virker i praksis.

IHF ønsker med den nye bold at kunne holde gulve og bolde renere i længere tid, da det hele i så fald ikke vil blive klistret ind i harpiks.

Men når Heindahl, Jørgensen og Jørgensen løber på banen til gruppefinalen mod Rusland, så bliver det med harpiks. Masser af harpiks.