VM håndbold

Her har landsholdet ændret sig i løbet af VM-turneringen

Højden i forsvarsspillet og Kathrine Heindahl er nogle af de ting, som TV 2 SPORTs håndboldeksperter fremhæver ved danskernes VM-turnering.

Se VM-håndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Der kommer ikke flere danske kampe i VM-turneringen.

Det står klart efter tirsdagens første kvartfinale, hvor Danmark tabte til Sverige med 23-26. Danskerne havde store problemer i forsvarsspillet, og det er også netop det, som TV 2 SPORTs håndboldeksperter fremhæver som Danmark største udviklingsområde.

- Når det danske forsvarsspil har den bevægelighed, der skal til, så synes jeg, at det danske forsvarsspil har løftet sig. Det spil, Klavs Bruun Jørgensen gerne vil spille, er blevet skarpere, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Niels Agesen.

- Når spillet så ikke virker, savner jeg alternativer. På den måde er det ikke blevet mere varierende, men man har prioriteret de skydende backs ind over midten.

Forsvaret rykkede for langt frem

Trine Nielsen fremhæver også forsvarsspillet som det område, hvor danskerne har udviklet sig mest. Men samtidig var det også det, som i sidste ende kostede dem VM-deltagelsen.

Kathrine Heindahl har taget et kæmpe skridt under den her turnering

Trine Nielsen, håndboldekspert TV 2 SPORT

- Jeg synes i perioder, at de får den rigtige højde på forsvaret. Blandt andet i den første træningskamp mod Sverige, står de helt fantastisk. Under denne turnering synes jeg, at de har bevæget sig længere og længere frem, siger Trine Nielsen.

- Jeg sad i starten og tænkte, at nu havde de fundet den helt rigtige højde forsvarsmæssigt. Men igennem turneringen og mod Sverige til sidst synes jeg, at de kom for langt frem. Jeg var lidt ulden ved, hvor meget de egentlig havde flyttet sig.

Danmark er en håndboldnation

Derudover er Niels Agesen og Trine Nielsen enig i, at især én spiller har vist sig flot frem ved denne turnering.

- Jeg synes, at Kathrine Heindahl har taget et kæmpe skridt under den her turnering. Hun har virkelig løftet sig og er kommet mere i spil, fortæller de begge to.

De danske spillere var naturligt skuffede efter tirsdagens nederlag, og det var de, fordi at det ligger dybt i dem, vurderer håndboldeksperten.

- Svenskerne var klart bedst på flere parametre, og det danske forsvar viste ikke det niveau, de tidligere har vist, siger Niels Agesen.

- Danmark er en håndboldnation, og det ligger i vores kultur og DNA. På mængden af spillere bør Danmark også regnes som med i top fire eller top seks.

Sverige skal nu møde Frankrig i semifinalen, efter de slog Montenegro.