Målmandslegende stopper karrieren efter 23 år i professionel håndbold

16x9
Mattias Andersson stopper karrieren efter denne sæson. Foto: JANEK SKARZYNSKI / Scanpix Denmark

Den tidligere landsholdsmålmand for Sverige Mattias Andersson stopper efter denne sæson sin karriere. En karriere, der startede for 23 år siden.

Han har været landsholdsspiller siden 1998 og udlandsprofessionel i 17 år, men til sommer er det slut. 

Den svenske målmandslegende Mattias Andersson har besluttet sig for at stoppe sin karriere, når han til juni har spillet sæsonens sidste kamp med storklubben Flensburg-Handewitt. Det skriver mediet Aftonbladet

Men Mattias Andersson, der i slutningen af marts fylder 40 år, kommer ikke til at gå længe som arbejdsløs. Han har allerede sikret sig et job, da han fremover skal være målmandstræner for Østrigs landshold. 

- Det kommer til at handle om landsholdet og fremtidens landshold samt mulighederne for at uddanne folk i forbundet. Det føles rigtig godt at blive i håndbold, hvor jeg kan lære fra mig, siger Mattias Andersson til Aftonbladet. 

Målmanden startede som 16-årig karriere sin karriere i Ystads IF i 1995 - for næsten 23 år siden. Siden da har svenskeren været forbi storklubber som FC Barcelona, THW Kiel og Flensburg-Handewitt, hvor han altså stopper sin gloværdige karriere til sommer. 

Mattias Andersson debuterede på det svenske landshold i 1998, hvor han nåede at repræsentere nationalmandskabet 148 gange, inden han sidste år stoppede som landsholdsspiller efter OL. 

Ved det kommende EM i januar er han dog med som reserve for Andreas Palicka og Michael Appelgren, der er svenskernes to målmænd i truppen. 

Sverige er ved EM i Kroatien i pulje med værtsnationen, Island og Serbien. Danmark er havnet i gruppe med Spanien, Tjekkiet og Ungarn. 

Europamesterskabet spilles fra den 12.-28. januar.