VM håndbold

Suveræn nordmand kedede sig mod de magtesløse russere

Katrine Lunde viste ingen nåde i det norske mål, da VM-favoritterne onsdag aften ydmygede Rusland med 34-17 og spillede sig i semifinalen.

Norge legede sig onsdag aften i semifinalen ved VM i Tyskland. 

Rusland var modstanderen, og på papiret var der lagt op til en tæt kamp i GETEC-Arena i Magdeburg - men sådan skulle det ikke gå. De norske verdens- og europamestre vandt 34-17, og det var særligt takket være en bundsolid defensiv. 

Det stærke forsvarsspil bliver tydeliggjort af redningsprocenterne i det norske mål. Katrine Lunde kunne efter kampen konkludere, at hun havde afværget 55 procent af de russiske afslutninger. 

- Det var fantastisk, men det blev jo også lidt kedeligt i perioder, siger den norske målmand til mediet VG

- Det er helt utroligt, når man ser resultatet. Vi arbejdede virkelig godt, og det er sjældent, jeg har set så godt et forsvar, som vi havde i dag, siger den tidligere Viborg og Aalborg-keeper. 

Norge har været suveræne ved VM i Tyskland - udover den sidste gruppekamp, hvor de måtte se sig slået af Sverige og dermed tage til takke med andenpladsen i det indledende gruppespil. 

I ottendedelsfinalen stod Spanien for skud, der blev sendt hjem med et nederlag på 31-23. Onsdag var det så russernes tur til at blive udstillet og få ørerne i den norske maskine. 

Nu venter Holland i semifinalen, og selvom nordmændende ser ud til at have ramt deres topniveau igen, så forventer Katrine Lunde, at det hollænderne bliver en stor mundfuld. 

- De er en hård modstander, og de har fart i deres spil. De var ikke kommet så langt, hvis de ikke havdet gjort det godt. Det bliver nok en hård kamp, siger den 37-årige landsholdsspiller. 

Norge mødte senest Holland, da de for et år siden, da de vandt finalen ved EM i Sverige. De to nationer mødte også hinanden i VM-finalen for to år siden, hvor det også endte med norsk guld.