VM håndbold

Uden dansker ville VM 'udvikle sig til en stor skandale'

Per Bertelsen har siden 1996 været med til at afvikle EM- og VM-slutrunder. TV 2 SPORT

Dansk Håndbold Forbunds formand Per Bertelsen spiller en stor rolle ved håndboldslutrunder.

Siden 1996 har Per Bertelsen været med til at afvikle og udvikle EM- og VM-slutrunder i håndbold.

Formanden for Dansk Håndbold Forbund (DHF) er også blevet formand for det internationale håndboldforbunds (IHF) turneringskommission, så han har ansvaret for afholdelsen af mesterskaberne.

- Han er professionel. Han er én af de vigtigste folk for os. Lige nu er vi til et VM, og der er rigtig mange, der arbejder under hans ledelse. Hvis han ikke var kompetent, og hvis han ikke havde stor erfaring, ville VM udvikle sig til en stor skandale, siger IHF's præsident Hassan Moustafa til TV 2 SPORT.

- Den mand har god erfaring og gode visioner, og han arbejder hårdt. Det var en rigtig god beslutning af IHF’s kongres at vælge ham til formand for den kommission.

VM-slutrunden i Tyskland blev åbnet med brok over maden på blandt andet det danske spillerhotel, og det måtte Per Bertelsen så forholde sig til.

Sådan vil der ifølge ham altid opstå større eller mindre problemer i arbejdet.

- Jeg synes, det har været godt. Tyskland har været en god samarbejdspartner for IHF. Der har været nogle små bump, men det kan næsten ikke være anderledes. Vi har forsøgt at tage dem i den rækkefølge, de er kommet, siger Per Bertelsen.

VM-strukturen er også blevet kritiseret for at have for mange kampe på få dage og desuden for mange rejser mellem hallerne, men det bliver ændret fra næste VM, hvor en ny struktur træder i kraft.

I håndboldverdenen går der rygter om, at danskeren er den naturlige præsident for IHF, når Hassan Moustafa en dag stopper.

Det er dog ikke noget, Per Bertelsen vil forholde sig til.

- Lige nu har jeg fire år som formand for turneringskommissionen, og det koncentrerer jeg mig om. Hvis Hassan på et tidspunkt kommer og spørger mig, vil jeg da positivt overveje, om det er noget, jeg vil bruge min fremtid på, siger Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

- Det er et fantastisk stort ansvar på den ene og anden måde. Hvis man har gået et helt liv i håndboldverdenen, som jeg har, og nu har det som fuldtidsjob og ikke laver andet syv dage om ugen, skulle man vel være lidt en spade, hvis det ikke var noget, man kunne se idéer i. Men det er overhovedet ikke noget, jeg overvejer i øjeblikket. Jeg har det rigtig godt med det job, jeg har.