VM håndbold

Norges specielle trøje 'får modstanderne til at skyde forbi'

De norske spillere tror på, at modstanderne bliver forvirrede af målmændenes spraglede trøjer.

Du kan se semifinalen mellem Norge og Holland på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fredag fra klokken 17.30.

Katrine Lunde stod med en redningsprocent på 50, da Norge spillede sig i semifinalen onsdag aften.

Om det skyldes hendes målmandsegenskaber, eller om modstanderne blev forvirrede af hendes spraglede trøje, er ikke til at vide. Katrine Lunde og kollegaen Kari Aalvik Grimsbø spillede begge i farven pink, da Norge slog Rusland. Og flere af spillerne mener faktisk, at trøjens farve kan have haft en indflydelse på sejren.

- Den har fået de andre til at skyde forbi, så den er fin, siger Veronica Kristiansen, mens Sanna Solberg er lidt mere afdæmpet omkring den.

- Vi må håbe på, at modstanderne bliver forvirrede af den. Jeg ville ikke spille med en lyserød trøje, men du må spørge, hvad målmændene synes om den, smiler Solberg.

De norske målmænd er langt fra de eneste, der har stået i en pangfarvet trøje. Kasper Hvidt har tidligere stået i et helt gult sæt, mens også fodboldmålmanden Petr Cech har spillet i en skriggul dragt.

Ideen skulle være, at øjet automatisk tiltrækkes af pangfarver. Derfor kan spillerne ubevidst komme til at afslutte mod pangfarverne - og altså målmanden - i stedet for at skyde forbi målmændene.

- Den er vældig sexy

Flere af spillerne valgte også målmanden som kampens spiller, efter at Norge havde slået russerne med 34-17 i kvartfinalen.

Hvis Norge også skal have succes i semifinalen, så kan det være, at målmændene skal have trøjen på igen, da den kan bringe held, forklarer spillerne.

- Jeg synes, at den er vældig sexy. Den er mere genial, end den er gal. Den klæder hende godt, og det er en flot farve, siger Camilla Herrem.

Det er endnu ikke sikkert, at Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø også står i målmandstrøjen fredag, hvor Holland venter i semifinalen.