VM i håndbold 2023

Helle Thomsens Holland vinder bronze efter VM-gyser

Holland satte et stort forspring over styr i anden halvleg, men endte alligevel med at vinde bronzekampen over Sverige.

Se VM-finalen mellem Norge og Frankrig klokken 17.30 på TV 2.

Hollands håndboldkvinder med danske Helle Thomsen i spidsen har vundet VM-bronze efter især en nervepirrende anden halvleg.

Sverige, som kunne have vundet deres første VM-medalje nogensinde, tabte kampen 21-24. Selvom de med ni minutter tilbage af kampen ellers var foran med to mål.

Hollandsk scoringskrise

Holland anført af Lois Abbingh var suverænt spillende i første halvleg. Venstrebacken scorede fem mål og havde dermed en stor andel i, at de kunne gå til pausen med de komfortable cifre 14-8.

Dermed syntes kampen at være afgjort. Men Sverige var ikke parate til at give op.

For efter Abbingh scorede sit syvende mål i kampen og øgede Hollands forspring til 16-9, gik der gummiarm i den for hollænderne. Intet lykkedes i angrebet, og Sverige begyndte at bevæge sig tættere på.

Hanna Blomstrand reducerede til 15-16 og halvvejs i anden halvleg udlignede hun til 16-16. På dette tidspunkt kunne Holland slet ikke komme igennem i deres angrebsspil, mens Sveriges målmand tog de skud, der kom igennem paraderne.

Louise Sand bragte Sverige i front, og Isabelle Gulldén øgede kort efter Sveriges forspring til to mål. Pludselig var det Holland, som var under pres.

Først efter 18 minutters scoringspause kom Holland igen på måltavlen, da højrefløjen Angela Malestein scorede.

Og det mål gjorde, at momentum forsvandt fra Sverige. Holdene skiftedes til at føre i de sidste fem minutter af kampen, men afgørelsen faldt i de sidste få minutter, da Sverige brændte på deres chancer, mens Holland viste en skarphed, de ikke havde haft i størstedelen af anden halvleg.

Klokken 17.30 spilles VM-finalen mellem Norge og Frankrig. Den kamp kan ses på TV 2.