VM håndbold

Jeg er ikke i tvivl om, at Danmark kan vinde medaljer - hvert år

KLUMME: Den tidligere verdensstjerne Bojana Popovic skriver for vm.tv2.dk, og hun ser en lys fremtid for dansk håndbold.

Jeg er ikke i tvivl om, at Danmark har et hold, der kan vinde medaljer hvert eneste år til de store slutrunder. Også selvom det ikke blev denne gang i Tyskland. Det eneste det kræver er, at holdet finder frem til det koncept, som alle spillerne er trygge ved. De skal tro på det, og de skal turde gå efter det. Det er egentlig mit bedste råd, for alle forudsætningerne er der.

Det var sådan, Danmark tog medalje efter medalje tidligere. Med en stor vindermentalitet og tro på konceptet. Da jeg sad og så deres kampe under VM, lignede det ind mellem, at de ikke helt havde den tro, som de havde tidligere.

Alligevel var jeg overbevist om, at de ville slå Sverige i kvartfinalen. Jeg var faktisk sikker på, at Danmark ville vinde.

Fordi der er så mange kvaliteter, og fordi Danmark plejer at være det hold, der er bedst til at holde hovedet koldt i de rivalopgør. Men Sverige viste stor mental styrke. De ville bare videre, og det gav dem sejren til sidst.

Hvor efterlader det så Danmark? Personligt synes jeg ikke, der behøver ske store ændringer. Danskerne skal fortsætte arbejdet, og så få lidt mere karakter i forsvarsspillet. Bedre aftaler.

De går for meget frem uden at kommunikere, og så får modstandernes streg for meget plads. Danskerne skal have nogle aftaler, som de kan spille ud fra, og så kan det hurtigt komme til at se meget bedre ud.

De rette spillere

Set fra min stol var Mette Tranborg den store oplevelse på danske hold til VM. Hun viste vilje, og hun er ung. Det er godt, at hun viser selvtillid og tør gå på mål. Hun er målrettet, og hun bliver en god højre back på holdet i fremtiden.

Og så er der Stine Jørgensen…

Hun er bare en fremragende spiller. En spiller med helt utrolig mange gode ideer på håndboldbanen. Der er måske kun tre spillere i verden, der på samme elegante vis kan åbne banen op med en uventet aflevering. Hun kan det, og det er rigtig flot. Hun er en spiller med utrolig mange muligheder. Det eneste jeg savner er, at hun ind imellem træder i karakter og viser vildskab. Hun har helt sikkert viljen til at vinde, men hun kunne vise det endnu mere.

Så er der også nogle spillere, der ikke fik vist sig fra deres bedste side. Der er Line Jørgensen og Louise Burgaard. De kan meget mere, end vi så under VM. Det er et spørgsmål om form. De skal nok være der igen.

Maria Fisker kom heller ikke helt i gang. Man kunne se, hun holdt sig lidt tilbage. Jeg har selv spillet med hende, og hun er slet ikke typen, der plejer at holde igen, men hendes hovedskader var nok stadig i tankerne. Måske kan hun overvinde det i fremtiden, når det kommer lidt mere på afstand.

Ud over det har en spiller som Lotte Grigel også et stort potentiale, der kan gavne holdet. Kathrine Heindahl så stærk ud. Sandra Toft var god og stod rigtig fornuftigt, og Trine Østergaard kom ind med mere stabilitet, da hun var tilbage efter sin skade.

Vild med Klavs Bruuns energi

Klavs Bruun Jørgensen var selv en rigtig god spiller, og som træner har han mange ideer. Men nu er jeg selv træner, og jeg ved, at det nogle gange er sådan, at man siger det ene, og så gør spillerne noget andet. Han siger måske alle de rigtige ting til dem, men det er ikke alt, der bliver udført.

Jeg kan se, at han har en rigtig god energi, og at han lever og brænder for det. Han giver alt, hvad han har, og det kan jeg virkelig godt lide.

Han lever for holdet og for at vinde. Han er energisk under kampene, og han er hele tiden med. Råber og støtter – han er der hele tiden for spillerne. Det lagde jeg mærke til under Danmarks kampe. Han har sikkert nogle ting, som han selv mener, han kunne have gjort anderledes, men at han brænder for det, kan ingen tage fra ham.

Jeg kunne se, at han virkelig prøvede at arbejde med dem og fortælle dem mange ting. Men det er bare en helt anden verden at være træner. Du kan sige det ene, og så gør spillerne det andet. Ind imellem er spillerne ikke klar til det – eller også forstår de ikke, hvad du vil. Klavs Bruun har noget at arbejde med op til næste slutrunde, hvor holdet sikkert er endnu mere spillet sammen.

Og så kan det igen ende lykkeligt for Danmarks kvindelandshold.