VM håndbold

Norsk dominans: Her er VM's officielle Allstar-hold

Der er ikke blevet plads til nogen danskere på det officielle Allstar-hold fra VM i Tyskland.

Det internationale håndboldforbund IHF har netop offentliggjort det officielle Allstar-hold for VM i Tyskland.

Og det er et hold udelukkende bestående af spillere fra semifinalerne. Holdet er:

 • Venstre fløj: Siraba Dembele, Frankrig
 • Venstre back: Lois Abbingh, Holland
 • Playmaker: Grace Zaadi, Frankrig
 • Højre back: Nora Mørk, Norge 
 • Højre fløj: Nathalie Hagman, Sverige
 • Stregspiller: Yvette Broch, Holland
 • Målvogter: Katrine Lunde, Norge
 • MVP: Stine Oftedal, Norge

Ikke overraskende er Norge den nation med flest spillere på Allstar-holdet. Det er også i Norge, vi finder turneringens topscorer, Nora Mørk. Inden finalen havde hun scoret hele 59 gange.

Der er til gengæld ikke blevet plads til nogle danske spillere. Heller ikke selvom TV 2 SPORTs ekspert Bent Nyegaard tidligere havde Kathrine Heindahl med på sit hold med de bedste fra VM.

Der er heller ikke blevet plads til Jovanka Radicevic, som både Trine Nielsen og Niels Agesen ellers havde med på deres Allstar-hold.

Herunder kan du se TV 2 SPORT-eksperternes Allstar-hold.

 1. Katrine Lunde

  Katrine Lunde

  Norge, Målvogter

  Hun er umulig at komme udenom. I Danmark syntes vi, at Sandra Toft var rigtig god. Toft endte med 35 i redningsprocent. Lunde lagde lige 10 procent oveni.

   

 2. Ayaka Ikehara

  Ayaka Ikehara

  Japan, Højre fløj

  Hun er i skarp duel med Jovanka Radicevic og Iullie Managarova. Klassisk fløj med imponerende 24 mål på 30 afslutninger. Det overgår ingen.

 3. Nora Mørk

  Nora Mørk

  Norge, Højre back

  Hun overgås ikke med hensyn til speed, fysik, teknik. Scoringsprocent på 69 er uhørt.

 4. Stine Bredal Oftedal

  Stine Bredal Oftedal

  Norge, Playmaker

  VM’s bedste spiller. Enorm speed. Spilintelligent. Assistspil i topklasse, og så er hun i udvikling. Både forsvarsmæssigt – mere aggressiv end tidligere – og så er hendes stående skud bedre end ved tidligere mesterskaber.

 5. Cristina Neagu

  Cristina Neagu

  Rumænien, Venstre back

  Hun bærer for meget på et skuffende rumænsk hold. Alle tiders bedste fra lange distancer.  47/50 er fremragende.

 6. Manon Houette

  Manon Houette

  Frankrig, Venstre fløj

  Fantastisk speed. Dygtig duelspiller. Aggressiv forsvarsindsats. 

 7. Kathrine Heindahl

  Kathrine Heindahl

  Danmark, Streg

  Hun er i voldsom konkurrence fra Yvette Broch og Heidi Løke.  27/43/82 siger meget om klassen. Forsvarspillet var også fint.

Fotos: Katrine Lunde (PEDJA MILOSAVLJEVIC / Scanpix Denmark), Ayaka Ikehara (DAVID HECKER / Scanpix Denmark), Nora Mørk (HENDRIK SCHMIDT / Scanpix Denmark), Stine Bredal Oftedal (SRDJAN SUKI / Scanpix Denmark), Cristina Neagu (HENDRIK SCHMIDT / Scanpix Denmark), Manon Houette (FILIP SINGER / Scanpix Denmark), Kathrine Heindahl (Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark),
 1. Katrine Lunde Haraldsen.

  Katrine Lunde

  Norge, Målvogter

  Ganske enkelt og uden diskussion turneringens bedste målvogter. 

 2. .

  Manon Houette

  Frankrig, Venstre fløj

  Det er ikke venstrefløje, der er sprunget mest i øjnene ved VM. Men Houette har bortset fra semifinalen vist højt niveau og prøver på sin elegance.

 3. .

  Cristina Neagu

  Rumænien, Venstre back

  Løftede i flere kampe Alene det rumænske hold. Og trods udfald de sidste 10 min mod Tjekkiet så har hun glimtet med og uden sine holdkammeraters medvirken

 4. .

  Stine Oftedal

  Norge, Playmaker

  Har lagt yderligere lag på sine spidskompetencer. Således er hun mere eksplosiv og direkte frem for blot at være i høj fart.

 5. Nora Mørk er en af stjernerne på det suveræne, norske mandskab.

  Nora Mørk

  Norge, Højre back

  Power og timing som ingen andre. Fantastiske vurderinger såvel i kontrafasen som det etablerede angrebsspil.

 6. .

  Jovanka Radicevic

  Montenegro, Højre fløj

  Selvom hun svinger meget, rammer ingen andre hendes topniveau. Klog fløj med højt teknisk niveau.

 7. .

  Kari Brattset

  Norge, Streg

  I kamp med Kathrine Heindahl og Yvette Broch får hun pladsen. Har leveret på højt niveau i forsvar og som ny streg på verdens bedste hold.

Fotos: Katrine Lunde Haraldsen. (MARKO DJURICA / Scanpix Denmark), . (FILIP SINGER / Scanpix Denmark), . (HENDRIK SCHMIDT / Scanpix Denmark), . (SRDJAN SUKI / Scanpix Denmark), Nora Mørk er en af stjernerne på det suveræne, norske mandskab. (RONNY HARTMANN / Scanpix Denmark), . (KLAUS-DIETMAR GABBERT / Scanpix Denmark), . (SRDJAN SUKI / Scanpix Denmark),
 1. Katrine Lunde Haraldsen.

  Katrine Lunde

  Norge, Målvogter

  Stabilt højt niveau gennem hele turneringen. Det var vel kun mod Sverige, hun faldt til omkring de 30 procent. Fremragende kontrastarter og rolig og kølig i hendes målmandsstil.

 2. .

  Manon Houette

  Frankrig, Venstre fløj

  Det var den sværeste plads at vælge. Jeg synes ikke, nogen har udmærket sig helt vildt. Valget er faldet på franske Houette. Selvom hun har delt tiden med Dembélé, så holder hun fint med scoringer på pæne procenter. Er ekstrem god i fintespillet, men franskmændene har ikke brugt det synderligt meget.

 3. .

  Lois Abbingh

  Holland, Venstre back

  Stærkt spillende fra turneringens start. Hun faldt lidt i semifinalen, men klart hollændernes bedste spiller set over hele turneringen.

 4. .

  Stine Oftedal

  Norge, Playmaker

  Turneringens bedste spiller - iscenesætter og kreatør for Norge. Hun har været på toppen i alle spillets facetter og spillet sin bedste turnering.

 5. Nora Mørk er en af stjernerne på det suveræne, norske mandskab.

  Nora Mørk

  Norge, Højre back

  Topscoreren er svær at komme udenom - masser af mål og drive i spillet. En matchvinder der IGEN levere på højre back.

 6. .

  Jovanka Radicevic

  Montenegro, Højre fløj

  Fremragende boldspiller med den fedeste attitude. Stærk fra fløjen og virkelig god til at læse spillet og deltage i det via indløb og bevægelser, der skaber masser af ravage. Har haft et par kampe, hvor niveauet er dalet en smule, men har stadig været den suverænt bedste højre fløj i turneringen.

 7. .

  Yvette Broch

  Streg

  Stærk i både defensiven og offensiven. Har været solid midterblok med Dulfer, og de har været dygtige på især blokaderne. Dertil kommer der en god indsats i angrebet, hvor hun har været relativt sikker fra stregen. Jeg overvejede meget kraftigt Kathrine Heindahl på denne position.

Fotos: Katrine Lunde Haraldsen. (MARKO DJURICA / Scanpix Denmark), . (FILIP SINGER / Scanpix Denmark), . (RONNY HARTMANN / Scanpix Denmark), . (SRDJAN SUKI / Scanpix Denmark), Nora Mørk er en af stjernerne på det suveræne, norske mandskab. (RONNY HARTMANN / Scanpix Denmark), . (KLAUS-DIETMAR GABBERT / Scanpix Denmark), . (SRDJAN SUKI / Scanpix Denmark),