VM håndbold

Norsk stjerne græd - følte sig skyldig i nederlag

Inden finalen blev Stine Oftedal kåret til den mest værdifulde spiller ved VM, men den titel levede hun ikke op til mod Frankrig.

Den norske håndboldstormagt blev skubbet af VM-tronen, som Frankrig nu i stedet sidder på.

Norge har været ganske suveræne i størstedelen af VM og har til tider set uovervindelige ud, men Frankrig formåede at skyde hul i de norske målvogtere og lukke ned for de norske stjerner.

Blandt andre Stine Oftedal, der inden kampen var blevet kåret som turneringens mest værdifulde spiller.

- Vi har spillet rigtig godt i store dele af mesterskabet, men får det ikke helt frem i dag.

- Jeg er skuffet over mig selv over, at jeg ikke kunne bidrage bedre. Jeg føler, jeg har lidt af skylden, sagde Stine Oftedal efter kampen til norsk TV 2.

Ordene blev nærmest tvunget ud af munden, mens hun forgæves forsøgte at holde tårerne tilbage.

Forklaringen på nederlaget, der blev på 23-21, har de svært ved at pege på i den norske lejr. De er dog enige om, at det bedste hold på dagen vandt VM-finalen.

- Det er, som om vi glemmer at løbe. Vi spillede med håndbremsen trukket og brugte ikke fart en eneste gang i 60 minutter. Så mister vi det, vi er bedst til. Det er lidt mærkeligt, siger Camilla Herrem til NRK.

Norges målvogtere Katrine Lunde og Kari Grimsbø har leveret på et uhyggeligt højt niveau gennem hele VM-slutrunden, men de fik stort set ikke fat i noget som helst mod Frankrig.

- De er et stykke under niveau, og vores antal af afslutninger var under normalen. I begge ender er vi langt fra det, vi har været. Frankrig er et godt hold, og i dag tabte vi til et bedre hold. Vi rammer ikke vores niveau, siger landstræner Thorir Hergeirsson til TV 2 Norge.

Frankrig blev med sejren verdensmester for anden gang i historien. I januar blev nationens herrelandshold i øvrigt ligeledes verdensmester.