VM håndbold

To landshold og flere samlinger er nøglen til dansk succes, mener Pytlick

Hvis Danmark i fremtiden skal spille med om medaljer ved de store slutrunder, så er det nødvendigt et udviklingslandshold, mener Jan Pytlick.

Kvartfinalen blev endestationen ved VM i Tyskland for det danske kvindelandshold. 

Dermed blev slutrunden syd for grænsen den fjerde slutrunde i træk, hvor Danmark kom hjem uden medaljer. Hvis der i fremtiden skal laves om på det scenarie, så er Dansk Håndbold Forbund, DHF, nødt til at lave en række ændringer, mener Odense Håndbold-træner, Jan Pytlck. 

Vi er fra klubbernes side nødt til at give landsholdet en hjælpende hånd

Jan Pytlick

Og her lader den tidligere landstræner sig inspirere af Norge og Frankrig, der søndag spillede VM-finale. En finale, som franskmændende trak sig sejrsrigt ud af. 

- Vi er nødt til at oprette et udviklingslandshold. DHF er nødt til at bruge flere penge, så der også kan arbejdes med det lag, der er lige under de spillere, der er med til mesterskaberne. Det er det, Norge og Frankrig gør så godt. Vi er langt efter, så vi er nødt til at finde ud af, hvordan vi får flere økonomiske ressourcer. 

Men det er ikke nok med et udviklingslandshold. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen skal også have muligheden for at se mere til sine spillere, end han gør lige nu. 

Landsholdet skal have flere samlinger i fremtiden Video: Christopher Roth

- Danmark er et af de lande, hvor spillerne er tættest på hinanden. De største kørselsafstande er på 150 kilometer, og det skal vi udnytte. Landsholdsspillerne skal samles to-tre gange om måneden. Klavs Bruun Jørgensen har brug for mere tid for at få mere kvalitet, siger Bent Nyegaard og bliver bakket op af Jan Pytlick. 

- Jeg tænker, at det er det eneste rigtige. Det er den vej, vi skal gå. Jeg har råbt og skreget om det i mange år, at landsholdet skal have flere samlingsdage. Vi er fra klubbernes side nødt til at give landsholdet en hjælpende hånd. 

Danmark har i 2016 haft 39 samlingsdage, mens Norge, der søndag fik sølv ved VM, i år har været samlet i 60 dage. Og i de år, hvor der er OL har nordmændende op mod 100 samlingsdage. 

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen om hans syn på at få oprettet et udviklingslandshold og få flere samlingsdage.