- En speciel fornemmelse ikke at blive udtaget til EM, erkender Eggert

Anders Eggert har ikke opgivet landsholdet, efter at han ikke blev udtaget til EM til januar.

Anders Eggert får ikke mulighed for at blive Europamester for anden gang i sin karriere, når EM i Kroatien begynder til januar.

Det stod klart, efter at den rutinerede venstre fløj ikke var en del af den 17-mandstrup, som landstræner Nikolaj Jacobsen fredag offentliggjorde til januars EM i Kroatien.

- Det var selvfølgelig en lidt speciel fornemmelse ikke at blive udtaget. Jeg var meldt klar, men det var, som det var, siger Anders Eggert til TV 2 SPORT.

- Jeg ville gerne have spillet et EM, men det bliver det ikke til. Men så koncentrerer jeg mig om det her (Skjern, red.).

Er du skuffet?

- Ja, det tror jeg altid, man lidt vil være.

Anders Eggert er i denne sæson vendt hjem til den danske liga og Skjern efter at have spillet for Flensborg siden 2006, og hjemkomsten har været med stor succes. Skjern topper således både sin Champions League-gruppe og den danske liga.

Derfor ville en EM-udtagelse blot have været prikken over i’et på en god halvsæson. Men sådan skulle det ikke være. 35-årige Eggert tabte kampen om EM-pladserne på venstrefløjen til Casper U. Mortensen og Magnus Landin, og det kom ikke bag på TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson.

- Landin har vist, at han bliver vanvittig vigtig i forsvaret, og Casper U. har igennem de seneste år spillet sig ind som førstevalget. Derfor var det meget naturligt, at det blev dem, sagde Svensson i fredags.

Eggert holder liv i drømmen

Men Eggert giver ikke op og holder således fortsat landsholdsdøren - og drømmen - åben.

Kommer du fortsat til at melde dig klar til de efterfølgende samlinger?

- Ja, det regner jeg med. Jeg havde snakket med Nikolaj i foråret og sagt, at jeg håbede på, at der var lidt mere i batterierne, når jeg kom hjem.

I januar 2019 afholder Danmark og Tyskland verdensmesterskaberne, og her håber Eggert, som vandt EM-guld i 2012, igen at være inde i landsholdsvarmen.

- Det er nok den (slutrunden, red.), som mange har haft rettet fokus mod. Nikolaj (Jacobsen, red.) meldte ud, at han ville have spillere, der var klar til VM på hjemmebane. Så jeg håber, jeg skal være med der i stedet for.

Det danske landshold uden Eggert spiller åbningskamp ved EM i Kroatien den 13. januar mod Ungarn.

Danmarks trup til EM 2018
Filtrér

Filtrér visning

Position
Målmand
Back
Fløj
Streg
Playmaker