Håndbold

10 uger efter fødsel - nu er landsholdsspiller tilbage

Anne Cecilie de La Cour er for nylig blevet mor. Nu er hun tilbage på håndboldbanen for de danske vicemestre og klar til pokalfinalen.

For ti uger siden blev Anne Cecilie de La Cour mor til en lille datter.

Nu er hun tilbage i København trøjen og klar til finalen i pokalturneringen, Santander Cup.

- Jeg har det rigtig godt. Det har været et godt forløb efter fødslen, og jeg har det rigtig godt i kroppen, fortalte hovedpersonen selv inden København Håndbolds pokalsemifinale mod Aarhus United, der var hendes første kamp siden april.

Selvom Anne Cecilie de La Cour er kommet tilbage på håndboldbanen på rekordtid, så er der stadig et godt stykke vej til den form, der gjorde hende til én af landstræner Klavs Bruun Jørgensens foretrukne.

- Jeg er et stykke fra den gamle form. Den må jeg spille mig i. Jeg er tilbage på banen og kan spille, så må vi se, hvor niveauet er. Nogle dage har jeg følt, at jeg var tilbage på niveau. Træningen efter kan det føles som om, jeg aldrig har spillet håndbold før.

Det er da også et godt stykke tid siden sidst for Anne Cecilie de La Cour. Sidste gang hun tørnede ud for København Håndbold var tilbage i april, hvor hun hjalp københavnerne til semifinalerne i kampen om danmarksmesterskabet.

Nu kan den nybagte mor så glæde sig over igen at være en del af truppen hos de danske vicemestre, om end det er uden store forventninger til egen præstation.

- Personligt har jeg ikke nogle forventninger. Min rolle bliver at sidde og kigge, og så håbe jeg får nogle minutter. Det vil betyde alt lige at komme på banen igen. Det ved træneren også godt.

Og spilletid blev det da også til for Anne Cecilie de La Cour. Allerede efter et kvarter af semifinalen mod Aarhus United var bagspilleren tilbage i kamp. En kamp, favoritterne fra København, ikke havde nogle problemer med at vinde 27-19

- Det er dejligt. Vi vinder og skal spille finale. Det er fantastisk. Det var fedt at få lov til at komme ind og mærke gulvet, og så er det rart at få løsnet nogle skud og føle, man er en del af holdet, lød det fra Anne Cecilie de La Cour efter sejren, hvor hun bidrog med tre scoringer.

Hvor meget spilletid Anne Cecilie de La Cour får tilkæmpet sig, kan du se på TV 2 i morgen, når der spilles finale i Santander Cup.